top of page

Eerste namiddag kanaalzwemmen is een feit!


Schepen van sport Patricia Waerniers springt samen met gemeenteraadsleden (en tevens gangmakers in dat dossier) Vita Van Belleghem en Piet De Rycke (ook lid van de Kallemoeietriatlon) een gat in de lucht omdat de eerste namiddag kanaalzwemmen in Beernem na een lange voorbereiding eindelijk kon doorgaan!

Op zaterdag 22 augustus 2020 kon voor het eerst een officiële namiddag "kanaalzwemmen" georganiseerd worden in Beernem, en dit er hoogte van restaurant de Halve Maene aan de Gevaerts-Zuid. Een historisch moment, want na vele jaren dromen was het niet gemakkelijk om dit gerealiseerd te krijgen. Tijdens de legislatuur 2013-2018 zette huidig burgemeester Jos Sypré als schepen van sport de eerste stappen in dat dossier (zie https://www.patriciawaerniers.be/post/zwemmen-in-het-beernemse-kanaal).

Alicia Neyt (links) en Julie Sap (jeugdraad Beernem) namen in het eerste tijdslot bij de competitiezwemmers de allereerste duik!

Nu ben ik als schepen van sport bijzonder blij en trots dat we na het vele voorbereidende werk van de sportdienst Beernem op zaterdag 22 augustus 2020 eindelijk de eerste duik konden nemen!

Van de 3 voorziene test-namiddagen tijdens de zomer 2020 kon er gelukkig toch één doorgaan: derde keer goede keer dus! (de 2 andere data moesten geannuleerd worden wegens een onvoldoende waterkwaliteit)

Samenwerken #samensterk


Grote dank gaat voor de realisatie van deze eerste editie uit naar het sportcomité Kallemoeie triatlon Beernem en naar de Beernemse Zwemclub voor de vlotte samenwerking met Sport Beernem. We kregen heel wat positieve reacties, dus dit initiatief smaakt naar meer.

Jean-Pierre Neirinck (links) en Martin D'haeninck (rechts) van het sportorganisatiecomité Kallemoeietriatlon, met in het midden een aanwezig redder.

Zoals eerder gemeld (zie https://www.patriciawaerniers.be/post/klaar-voor-een-frisse-duik-in-het-kanaal) was het doel van deze testcase om te leren en vervolgens in overleg met de Vlaamse Waterweg de mogelijkheden te bekijken voor een ruimer aanbod kanaalzwemmen voor de zomer 2021 .We gaan dus verder met de steun van Kallemoeie triatlon Beernem, de Beernemse Zwemclub, restaurant Halve maene Beernem, de Jeugdraad Beernem, de Tortuga Divers en de redders. Bovendien plannen we, vooraleer opnieuw aan tafel te zitten met de Vlaamse Waterweg, ook nog een overleg met de buurt Gevaerts-Zuid en de vissers.Suggesties


Graag horen we van de deelnemende zwemmers of er suggesties zijn? Welke tips heb je om het kanaalzwemmen in de toekomst verder uit te bouwen?

Graag reacties mailen naar sport@beernem.be

We kregen al volgende zaken te horen: enkele boeien in het midden ter oriëntatie, een plaats (bv. tentje) om een rugzakje met spullen achter te laten, ...c


Commenti


bottom of page