top of page
HOME
OVER HET PROJECT

over het project

Sport Vlaanderen lanceerde in 2016 een projectoproep waarbij het tien miljoen euro vrijmaakte voor de renovatie of nieuwbouw van zwembaden. Maximaal kon een subsidiebedrag van 1,2 miljoen euro verkregen worden. Beernem diende eind december 2016 o.l.v. toenmalig schepen van sport Jos Sypré een stevig subsidiedossier in waarbij reeds een voorontwerp, opgemaakt door studiebureau Abetec, was ingevoegd.

 

Het voorontwerp kwam tot stand met inspraak van de zwem- en duikverenigingen en het zwembadpersoneel. Het voorontwerp bevat volgende elementen: een sportbad van 25 meter lang en 16 meter breed, een instructiebad met beweegbare bodem tot op vier meter dat heel geschikt is voor duikers, en een peuterbad. Extra aandacht is er voor energiezuinig bouwen en toegankelijkheid. De raming bedroeg toen ongeveer zes miljoen euro.

 

Eind april 2017 raakte het goede nieuws bekend dat Sport Vlaanderen de plannen voor het nieuwe zwembad in Beernem beloonde met een subsidie van 358.000 euro. Tot daar het goede nieuws, want CD&V kreeg echter jammer genoeg geen steun van zijn toenmalige coalitiepartner N-VA om de realisatie van het zwembad aan te vatten. De opstart van het dossier raakte ondanks de pogingen van CD&V niet meer goedgekeurd, terwijl dat qua timing wel noodzakelijk was om te voldoen aan de subsidievereisten.

 

Het nieuwe zwembad moest tegen eind 2020 gebruiksklaar en opgeleverd zijn, anders verloor Beernem de toegekende subsidie. Jammer voor al onze inwoners dat zo’n belangrijk en stevig (en gesubsidieerd!) dossier werd ‘verdronken’ in de woelige verkiezingswateren… Nochtans is het Bloemendalezwembad hoogdringend aan vervanging toe:

 

“Het Bloemendalezwembad dateert van 30 september 1972 en bouwde een mooie traditie op. Op jaarbasis heeft het heel wat bezoekers van Beernem en omstreken, recreatieve zwemmers, scholen, dagcentra en instellingen uit Beernem. Opmerkelijk zijn ook de scholen uit Ruiselede en Knesselare die in Beernem komen zwemmen. Het zwembad beschikt volgens de meetresultaten over een uitstekende waterkwaliteit, maar het huist in een technisch verouderd gebouw dat veel problemen kent. Bovendien is het geen officieel 25m bad, is de cafetaria slecht georiënteerd, zijn er te weinig bergruimtes en is er een gebrek aan ruimte voor droogtraining.”

Zwembad Drogenbrood 3D 1.jpeg
Zwembad Drogenbrood 3D 2.jpeg
CONTACT

Heeft u een vraag?

Bedankt! Uw bericht is verzonden.

IMG_3226.JPG
bottom of page