Sport

Iedereen aan het sporten en bewegen krijgen en dat een leven lang zo houden is de algemene uitdaging voor een gemeentelijk sportbeleid.

Financiën

We voeren een strikt, doordacht en eerlijk financieel beleid, gekoppeld aan een grote creativiteit: we investeren verstandig, verantwoord en duurzaam.

Kermissen

De kermis is van oorsprong een jaarmarkt ter gelegenheid van de wijdingsdag van de patroonheilige van een kerk of plaats. De naam 'kermis' komt waarschijnlijk van het woord: 'kerkmis'.

Cultuur

Via cultuur kunnen mensen zin geven aan hun leven en aan hun plaats in de samenleving. Dat is meteen de allerbelangrijkste waarde van cultuur.

Erfgoedbeleid

De interesse in lokaal erfgoed lijkt in onze geglobaliseerde wereld enkel toe te nemen. We willen terug naar onze roots, lokale producten leren kennen, onze lokale geschiedenis ontdekken…

Begraafbeleid

Onze begraafplaatsen zijn plaatsen van herinnering. Een begraafplaats onthult heel wat van de gemeenschap waartoe ze behoort.

Bibliotheken

Onze bibliotheek willen we verder uitbouwen tot hét kennis-en belevingscentrum van Beernem: een plaats van collectie en connectie.

"SAMEN WERKEN WE AAN EEN BETER Beernem."