top of page

Start bouw nieuwe zwembad


"Onder een stralend zonnetje is deze morgen de bouw van het nieuwe zwembad gestart." aldus schepen van sport Patricia Waerniers.

Onder een stralend zonnetje is deze morgen (8 maart 2022) de bouw van het nieuwe zwembad gestart. De aannemer is ACH Bouw nv, een gekende speler op de zwembadbouwmarkt. Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden kunnen we eind 2023 opnieuw baantjes zwemmen in Beernem.


Ondertussen zijn het voor de Beernemse Zwemclub moeilijke tijden, want alle zwemtrainingen gaan (noodgedwongen door de sluiting van het Bloemendalezwembad) in andere zwembaden door. Het is voor hen (en ook de zwemmers, ouders en trainers) een moeilijke puzzel met heel wat extra verplaatsingen (bv Brugge, Lievegem…) en huurgelden.Samen met burgemeester Jos Sypré bracht ik daarom een bezoekje aan een training in het KTA Brugge waar we de trainers even in de bloemetjes hebben gezet.
"We duimen nu uiteraard voor een vlotte bouw van ons nieuwe zwembad, zodat alle zwemmers (van de zwemclub, duikclub, scholen, individuele zwemmers, gezinnen…) zo snel mogelijk terug in eigen gemeente aan hun trekken kunnen komen!" , aldus burgemeester Jos Sypré.
ความคิดเห็น


bottom of page