top of page

Expo Beernemse Wielercultuur!


Schepen van erfgoed & sport Patricia Waerniers: "Deze Wielerexpo, verder bouwend op een eerdere succesvolle editie in 2017, zal ongetwijfeld veel volk op de been brengen, en opnieuw een gevoelige erfgoed-snaar bij veel mensen raken." Een enthousiaste burgemeester Jos Spré vult aan: "Het wordt hier de komende week weer genieten!"

Naar aanleiding van de doortocht van de Ronde van Vlaanderen (zondag 2 april 2023), plaatst de gemeente Beernem in de Expo Beernemse Wielercultuur de rijke lokale wielercultuur in de kijker.


De prachtige expo werd geopend in aanwezigheid van bondscoach (en geboren Beernemnaar) Sven Vanthourenhout.


De expo geeft een uitgebreid overzicht van onze voormalige en huidige lokale wielerhelden en van onze wieler(toeristen)clubs. De tentoonstelling is opgebouwd met prachtig beeldmateriaal (zowel foto’s als videomateriaal) en allerlei koers-materiaal.Het geheel is een schitterende realisatie van het team O.C. De Kleine Beer olv diensthoofd cultuur & erfgoed Conny Lambert en de enthousiaste en deskundige medewerking v/d Cultuur Historische KRING Sint-Joris (met stuwende kracht en ondervoorzitter Marino D'hondt).Op de expo werd ook een wieler-biertje 'Roger Lambrecht' (genoemd naar de voormalige wielerheld uit St-Joris) gelanceerd door de CHK. Ook het Museum van de Wielersport (KOERS uit Roeselare) verleende haar medewerking.

De medewerkers van de Cultuurhistorische Kring Sint-Joris samen met diensthoofd Cultuur & Erfgoed Beernem (rechts vooraan) en de schepen van sport & erfgoed Patricia,Waerniers (links vooraan).

De expo is gratis toegankelijk (van 1 tem 8 april 2023).Comments


bottom of page