top of page

Huldiging Belgisch Petanquekampioen in de dovensport!


Huldiging van de Beernemse petanquekampioenen in PC Den Akker met in het midden Carlos Teerlinck, Belgisch kampioen petanque (tripletten gemengd) in de Dovensport. Naast Carlos jeugdkampioen (provinciaal kampioen) Noah Heinderson, en aan de andere kant het damesduo Sofie De Klerck en Yvonne Gydé , samen provinciaal kampioen doubletten dames. Deze kampioenen zijn omringd door een afvaardigng van het schepencollege (links schepen Ruben Strobbe en recht schepen van sport Patricia Waerniers en burgemeester Jos Sypré. Op de achterste rij het bestuur van PC Den Akker met o.a. voorzitter Jeroen Devisch.

Vrijdagavond 10 maart 2023 werd Carlos Teerlinck uit Oostveld-Oedelem door het schepencollege gehuldigd naar aanleiding van zijn titel Belgisch Kampioen in de Dovensport, namelijk “Kampioen van België Petanque Tripletten Gemengd” .Deze prachtige prestatie werd geleverd op 21 mei 2022 te Gierle samen met zijn Brugse medespelers Bostyn Filip en Demunter Sonja.Petanque


Als schepen van sport ben ik hier bijzonder trots op. Met het schepencollege wilden we Carlos graag een welverdiende hulde brengen. Speciaal voor onze petanque-kampioen organiseerden we deze huldiging op een plaats waar hij zich ongetwijfeld heel erg thuis voelt: midden de petanqueterreinen.Burgemeester Jos Sypré:

“Waar kunnen we onze Belgisch Kampioen Petanque beter huldigen dan in zijn geliefde habitat: met zicht op dolomieten veldjes en petanqueballen in de buurt. We hebben het geluk in onze gemeente om een grote, stevige petanqueclub te hebben: petanqueclub Den Akker. Deze petanqueclub bestaat dit jaar 20 jaar en ze zijn doorheen de jaren (met hun 6 verwarmde binnenterreinen en 46 buitenterreinen) uitgegroeid tot een echt begrip in de petanquewereld. PC Den Akker is niet alleen een grote, sterke club…ze zijn ook een uiterst sympathieke vereniging. Daarom wilden ze heel graag deze huldiging hier laten plaatsvinden. Bedankt daarvoor aan het bestuur. Ze vinden het als petanqueclub een hele grote eer een Belgisch kampioen petanque in de Dovensport hier te mogen ontvangen.”Belgisch Kampioen Carlos Teerlinck


Een Belgisch Kampioen in onze gemeente: daar zijn we uiteraard heel trots op.

Natuurlijk kunnen we niet allemaal winnaar of sportkampioen zijn. We zijn sowieso trots op iedere inwoner die een sport beoefent, die op tijd en stond wat beweging neemt… We onderschrijven de leus: “een gezonde geest in een gezond lichaam”.


Schepen van sport Patricia Waerniers:

"Af en toe zo eens een topper hebben, een echte kampioen , is natuurlijk als gemeente en als schepen van sport heel erg leuk. Want op die manier heb je ook voor de inwoners, voor de jeugd een soort ‘rolmodel’. Bijvoorbeeld toen Sven Vanthourenhout als cyclocrosser op het hoogtepunt was van zijn actieve carrière, zag je dat er heel wat jongeren uit de regio ‘onze Sven’ wilden nadoen…en hierin motivatie vonden om heel hard te trainen."


Met Carlos hebben wij een unieke kans als gemeente: we hebben iemand die we in de picture kunnen zetten in de Petanquesport, en dan in het bijzonder in de G-sport…de ‘Deafsport’. We hebben er dus een schitterende ambassadeur bij: een ambassadeur voor onze gemeente Beernem, voor de petanquesport, en zeker ook voor G-sport!


We zijn heel blij dat we onze Belgisch kampioen Carlos Teerlinck, geboren en getogen in Oostveld en lid van de Koninklijke Sporting Kring Doven Brugge, eens de welverdiende aandacht en eer konden geven naar aanleiding van het behalen van zijn titel van “Belgisch Kampioen Petanque Tripletten Gemengd” in mei 2022.Nog 3 provinciale kampioenen


We maakten van de gelegenheid gebruik om meteen nog 3 lokale en zeer verdienstelijke petanque-spelers van PC Den Akker in de bloemetjes te zetten. Ze werden het afgelopen jaar alle drie immers provinciaal kampioen!


Het zijn:

  • Sofie De Klerck en Christine Gydé: die samen 'provinciaal kampioen doubletten dames' zijn geworden op 24 april 2022


  • en op 4 juni 2022 leverde jeugdspeler Noah Heinderson een topprestatie en werd provinciaal kampioen! De toekomst van PC Den Akker is duidelijk verzekerd.
Deze drie kampioenen, alsook Carlos Teerlinck, worden nog uitgenodigd door de gemeente op de jaarlijkse officiële huldiging van de kampioenen.

Comments


bottom of page