Werken stationsomgeving houden Statiekermis niet tegen!

"De foorkramers zijn tevreden om de kermis te kunnen opstellen op het Stationsplein!", aldus schepen van kermissen Patricia Waerniers. "Gezien de werken aan de stationsomgeving was hiervoor heel wat voorafgaand overleg nodig." Op de foto (van links naar rechts): Miguel Claeyssens (kindermolen), Sharon en Charis Bultinck (frituur), Patricia Waerniers (schepen van kermissen), Peggy Van Vooren (eendjes), Ronny Derieuw (schietkraam) en Brian Verburgh (lunapark). Gregory Hayen (lambada) ontbreekt op de foto.

Statiekermis 2019 kan doorgaan, en zelfs met de foorkramers op het Stationsplein zelf! Rekening houdende met de werken in de stationsomgeving, was het zeker geen evidentie om de foorkramers op hun gebruikelijke plaats (nl. op het stationsplein) te laten plaatsnemen.


Statiekermis ook in de toekomst op het Stationsplein


Na heel wat overleg en goede afspraken tussen de betrokken partijen (nl. Infrabel, NMBS, gemeente Beernem en foorkramers) kan de gemeente Beernem meedelen dat we erin geslaagd zijn om alle foorkramers samen een plaats te geven op het Stationsplein zelf.


"We zijn, samen met de foorkramers, uiteraard tevreden dat ook deze Statiekermis-editie op zijn eigenlijke locatie kan doorgaan! Om de werken zo weinig mogelijk te hinderen, is afgesproken dat de foorkramers pas donderdagavond 8 augustus aan hun opstelling kunnen beginnen.", aldus schepen van kermissen Patricia Waerniers.

Ook in de toekomst, na de heraanleg van de stationsomgeving, willen Ruben Strobbe (schepen van lokale economie) en Patricia Waerniers (schepen van kermissen) statiekermis op het Stationsplein laten plaatsvinden. NMBS, eigenaar van het Stationsplein, is hiervan op de hoogte en houdt hiermee rekening bij de heraanleg.Bedreven kermiscomité 'Feestcomité Reigerlo' met sterk programma!


Het kermiscomité van Statiekermis, nl. Feestcomité Reigerlo, bouwt hun feesttent op aan de parking begin d’Ydewallestraat. Dankzij het Feestcomité Reigerlo kan de Beernemnaar opnieuw genieten van een aantrekkelijk programma: zeker de moeite waard om vrijdag, zaterdag en zondag eens naar de stationsomgeving af te zakken!