top of page

'street poetry’ in de wijk Turkije


Gedichtendag (27 januari 2022) is een ideale gelegenheid om samen met raadslid Piet De Rycke en schepen van jeugd Ruben Strobbe te genieten van de realisaties van het Street Poetry project.

In januari 2021 werd in de gemeenteraad de idee van street art besproken: zie https://www.patriciawaerniers.be/post/street-art-project-in-beernem

Een werkgroepje o.l.v. de Bibliotheek Beernem en de Beernemse jeugddienst verfijnde de ideeën en suggesties.


Street poetry in de wijk Turkije


Tijdens de zomer en in het najaar van 2021 werd een concreet ‘street poetry project’ gerealiseerd: we brachten een vleugje poëzie in de wijk Turkije!


Dit project was een mooi participatief gebeuren, want het creatief denkwerk gebeurde samen met de geïnteresseerde buurtbewoners van de wijk. Ook raadslid (en wijkbewoner) Piet de Rycke nam deel a/h project.


Gedichtendag (27 januari 2022) was een ideale gelegenheid om samen met raadslid Piet De Rycke en schepen van jeugd Ruben Strobbe een kijkje te nemen en te genieten van het resultaat.


Street Poetry in de A. Rodenbachstraat


De bewoners lieten zich inspireren door ‘hun’ Vlaamse schrijver/dichter Albrecht Rodenbach met zijn bekende werken als Klokke Roeland, De Blauwvoet, Kerelskind…

In zijn gedicht Fantasia ziet een jongeman watten wolkjes drijven a/d blauwe hemel en hij projecteert er zijn fantasieën, zijn droomwereld in. De gedichten van Rodenbach brengen ons terug naar onze onbezonnen kindertijd. Daarom koos het groepje bewoners van de Rodenbachstraat voor een speels kindje met vlieger waar een tekst aan werd toegevoegd die doet denken a/d ‘tijd van toen’... Het gebruikte handschrift in het kunstwerk is van het elfjarig meisje dat in het huis woont!


Puik werk van de buurtbewoners, de werkgroep street art en de medewerkers v/d gemeentelijke diensten (cultuur-jeugd-bib)

Comments


bottom of page