Sneukeltocht langs 'glaskunst in Beernem'!


"Op de jaarlijkse sneukeltocht van de Dorpsvrienden -dit jaar in samenwerking met de bibliotheek Beernem en de Beernemse Cultuur-en Erfgoedraad- krijgen de deelnemers de kans om glaskunst in Beernem te ontdekken, in het bijzonder ook het glaswerk-topstuk ‘Beernem’ bij Lemahieu n.v..! Een unieke kans!", aldus schepen van cultuur-bibliotheek Patricia Waerniers. Foto van links naar rechts: Patricia Waerniers, Ellen Reddé (bibliotheek), Geert Gruyaert en Conny Lambert en Carlos Croene (erfgoedraad Beernem), Martin D'haeninck en Patrick Allemeersch en Eddy Persyn (Dorpsvrienden Beernem), en burgemeester Jos Sypré

Glaskunst-tentoonstelling 'ontroering' van Pia Burrick


De bibliotheek Beernem zet in de maand september hedendaagse glaskunst in de kijker. Met de tentoonstelling 'ontroering' van de Brugse glaskunstenaar Pia Burrick halen we een topper in huis! De Brugse glaskunstenaar Pia Burrick werkt al 40 jaar aan haar eigenzinnig oeuvre van zowel decoratief als puur artistiek glaswerk.


Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Pia Burrick werd bij Stichting Kunstboek ‘Lines and Light’ gepubliceerd, een boek over haar carrière als glas-kunstenares en dit werd meteen de aanleiding tot een tentoonstelling onder de titel “ontroering”.

Pia werkt onder meer met de glas-in-lood techniek. Het is een techniek die een goede 1000 jaar bestaat. Vele toepassingen van brandglas en gebrandschilderd glas, gevat in lood, zien wij in kerken en kathedralen, maar ook kapellen, herenhuizen, gemeentehuizen en stadhuizen zijn ervan voorzien

Deze tentoonstelling 'ontroering' is te zien in de bibliotheek van Beernem van 9 september tot 26 oktober 2019; gratis toegang tijdens de openingsuren van de bibliotheek.