top of page

Reveil met Wouter Weets maakt van Allerheiligen een 'feest van herinnering'Reveil 2019 met Wouter Weets!


Ook dit jaar willen we met Reveil van Allerheiligen een feest van herinnering maken. Deze keer doorbreken we de stilte op de begraafplaats St-Petrus in Oostveld.

Enkele vertellers zorgen voor lokale verhalen en brengen een eerbetoon aan gestorven dorpsgenoten. Een poëtische omkadering en sfeervolle muziek van de lokale (in Oedelem opgegroeide) singer-songwriter Waits (Wouter Weets) maken het helemaal af.


In zijn muziekset zal Wouter een mix brengen van eigen muziek en covers. Het wordt eigen muziek met een positieve noot, want in de muziek van Waits staat sterven niet altijd centraal.


In het Brugsch Handelsblad van 25 oktober 2019 stelt Wouter:

Het leven is een feest en de dood is gewoon het einde daarvan. Muziek moet dus niet alleen over de dood gaan. Ik wil er een opgewekte touch aan geven.”


Op Reveil probeert Wouter de trieste gevoelens rond Allerheiligen te vervangen door geluk.

Kom langs, breng een lichtje mee en draag bij aan een warm, ingetogen samenzijn op jouw lokale begraafplaats.


interview met Wouter Weets n.a.v. Reveil 2019 in het Brugsch Handelsblad van 25 oktober 2019

Wat is Reveil?


Reveil is een non-profitproject dat mensen samenbrengt om jaarlijks op 1 november de begraafplaatsen te verwarmen in een gloed van muziek en woord.


Op die manier biedt het project heel wat kansen om begraafplaatsen in de kijker te zetten en de traditie van Allerheiligen en Allerzielen een nieuwe dimensie te geven. Reveil probeert op de manier de rouwcultuur in Vlaanderen nieuw leven in te blazen.


Het initiatief ontstond in 2014 in Deerlijk waar men de behoefte voelde om op 1 november iets meer te doen dan een crysant te leggen. Het project kreeg snel veel navolging.

Het volgende jaar werd Reveil al op zo'n 20 locaties in Vlaanderen en Brussel georganiseerd.

www.reveil.org
Wat gebeurt op Reveil?