top of page

Lancering podcast-project ‘Sprekende Stenen’


"In het project Sprekende Stenen wordt een innovatieve aanpak gehanteerd om immaterieel erfgoed op een eigentijdse manier bij de bevolking te brengen. ", aldus een enthousiaste schepen van erfgoed Patricia Waerniers.

Als schepen van begraafbeleid ben ik bijzonder trots dat onze mooie begraafplaats Sint-Amandus werd uitgekozen als plaats om het pilootproject Sprekende Stenen te realiseren.

Sprekende Stenen is een project van podcastmakers Emma Vanpaemel, Elke Vanhaecke en Arne Vanhaecke (een top-trio met roots in Beernem-Oedelem) met de ondersteuning van de gemeente Beernem."In dit project wordt een innovatieve aanpak gehanteerd om immaterieel erfgoed op een eigentijdse manier bij de bevolking te brengen. Aan de hand van schitterende podcasts kan je de verhalen achter de grafstenen beluisteren. Als je met jouw smartphone de QR-code scant die op het graf bevestigd is, hoor je de schitterende verhalen. Het zijn echte pareltjes… om van te smullen!", aldus een enthousiaste schepen Patricia Waerniers.Bij de lancering van het project op 11 juni 2022 konden de aanwezigen in primeur de eerste 5 podcasts van volgende graven beluisteren:

  1. dr. Richard Batselaere: met getuigenis van dochter Mickey Batselaere

  2. Irma Van Rie: actrice Ilse de Koe (afkomstig uit Oedelem) leest voor uit het dagboek van Irma

  3. Maurits Vanhaecke met Jean Claud Vanhaecke en Gaby Coucke a/h woord en Arne zorgt voor de passende muzikale noot

  4. August Depoorter: met getuigenis van kleinzoon Eddy Depoorter

  5. Wilfried De Gersem: met getuigenis van zijn kleinzoon dr. Thierry Gobert

Comments


bottom of page