top of page

Nieuwe afhaalbib boekt groot succes!


"De bib realiseerde met het nieuwe project ‘afhaalbib’ een aangepaste dienstverlening in de coronatijd.", aldus schepen van cultuur-bibliotheek Patricia Waerniers. "En met heel veel succes: er werden al meer dan 450 boekenpakketten verdeeld!."

De bib realiseerde met het nieuwe project ‘afhaalbib’ een aangepaste dienstverlening in de coronatijd. Deze service werd gestart op 6 april en is een groot succes. De eerste weken van april werden de bibliotheekmedewerkers overspoeld door de vele aanvragen. Op 28 april werden al meer dan 450 boekenpakketten verdeeld.

De aanvrager kan werken volgens 2 digitale reservatiesystemen:

  • ofwel stelt hij zelf een pakket samen (‘Ik weet wat ik wil’),

  • ofwel laat hij zich verrassen door de bibliotheek (‘Verras mij!”).De ontlener kan zijn/haar pakket (corona-proof) ophalen na afspraak, binnen een tijdsslot van 10 minuten. De afhaaluren zijn een uitgebreide versie van de gewone namiddag- en avondopeningsuren. Per week konden tot nu toe 104 pakketten afgehaald worden. Door enkele optimalisatiemaatregelen is de capaciteit sinds 27 april opgedreven tot 154 pakketten per week. Reserveren kan via https://beernem.bibliotheek.be/afhaalbib


Ondertussen is de migratie naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise ook achter de rug (zie https://www.patriciawaerniers.be/post/versoepeling-van-de-uitleenvoorwaarden-in-de-bibliotheek).

Ook de inleverbus is ondertussen gelinkt aan het nieuwe systeem en is dus weer in werking!

Comments


bottom of page