top of page

Boekenruilkastjes zoeken peter & meters!


"Nog 2 boekenruilkastjes zoeken een plaatsje in onze gemeente.", aldus schepen van de bibliotheek Patricia Waerniers.

Het nieuwe initiatief ‘boekenruilkastjes’ is een leuk project van de Bibliotheek Beernem.


Hiermee krijgt de suggestie van gemeenteraadslid Roos Lambrecht om ruilboekenkastjes te voorzien meteen ook een opvolging! Het principe van een boekenruilkastje is gestoeld op het idee dat meerdere mensen kosteloos en anoniem actief boeken delen en ruilen. Het is niet de bedoeling boeken toe te eigenen zonder daar een ander boek tegenover te stellen: met ander woorden ‘ruilen’ is het principe.


Er zijn nog andere namen voor boekenruilkastjes in omloop: nl. minibieb of ruilbibliotheek. Zo’n boekenruilkastje is een open of soms afsluitbare kast met boeken, meestal in de openbare ruimte en/of zichtbaar vanop de openbare weg.


Er zijn in Beernem al 4 boekenruilkastjes in gebruik:


Er zijn nog 2 kastjes beschikbaar, en hiervoor zoekt de bibliotheek nog een plaatsje. Op 11 juni 2022 kwamen de huidige eigenaars van een boekenruilkastje samen in de bibliotheek om elkaar te leren kennen en meteen ook een oproep te doen naar andere peters of meters.

De gezochte peter/meter voorziet een plaatsje voor dit kastje en is ook de verbindingspersoon met de bib, die een opstartpakket voorziet.


Meer info over boekenruilkastjes:


Comments


bottom of page