Beernemse schrijfster Kristien Dieltiens stelt 2 nieuwe boeken voor!


Schepen van cultuur en bibliotheek: "Onze getalenteerde en succesvolle Beernemse schrijfster Kristien Dieltiens stelt op zaterdag 4 december haar twee nieuwste boeken (De Wolkeneters en Lilah Onderweg) aan het Beernemse publiek voor."

Op zaterdag 4 december om 10u30 stelt Kristien Dieltiens zelf haar twee nieuwe boeken voor in de bibliotheek van Beernem. Ze zal voorlezen uit De Wolkeneters, een nieuwe verhalenbundel over reuzen van overal. Nadien is er de mogelijkheid om een boek te kopen. De auteur zal je boek persoonlijk signeren. Dat mag je niet missen!


Wie is Kristien?


Kristien Dieltiens (°1954), opgegroeid in een gezin met 6 kinderen in Edegem, studeerde voor leerkracht lager onderwijs. Ze verhuisde in 1982 naar Beernem.

In 1997 debuteert Kristien als auteur met een voorleesprentenboek ‘De gouden bal’. Haar tweede boek, de jeugdroman ‘Olrac’, werd in 2000 uitgegeven en won meteen de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.


Kristien gaf jarenlang les in de Steinerschool in Brugge. Geleidelijk aan combineerde ze het schrijven met een deeltijdse baan (als zorgjuf en juf creatieve vakken), tot ze vervolgens in 2010 voltijds auteur en illustrator werd. Ze geeft ook lezingen voor alle leeftijden. In 2017 vierde Kristien 20 jaar auteurschap met haar 75ste boek (‘Kortgeknipt’).


Uniek schrijfster


Kristien werkt sinds 1974 met kinderen, die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ook het werk van andere kunstenaars (muziek, schilderijen) is erg bepalend voor het creëren van de juiste sfeer die bij een verhaal hoort. Ze hecht veel belang aan een goede intrige, een portie humor, veel avontuur en een stevige plot.

Kristiens boeken zijn vaak filmisch, zintuiglijk en gevoelig geschreven, met personages die psychologisch sterk uitgewerkt zijn. Hiertoe leeft Kristien zich steeds heel diep in haar personages in.

Haar geloofwaardige, historisch onderbouwde en psychologische uitwerking van haar personages en haar kunde om gevoelige thema’s te beschrijven maken van haar een uniek schrijfster.

Schepen van cultuur en bibliotheek Patricia Waerniers:

"Als mama van 4 kinderen en lieve oma van 9 kleinkinderen schrij