top of page

100 gezelschapsspellen in de bib!


“Onze Beernemse bibliotheek trekt voluit de kaart van gezelschapsspellen! Momenteel zijn er al 100 gezelschapsspellen die kunnen ontleend worden, zowel voor de jongsten als voor volwassenen.”, aldus een trotse schepen Patricia Waerniers. Raadsleden Martine Verstynge, Anja Coens en Piet De Rycke ontdekken spelenderwijs een deel van de mooie collectie!

Wist je dat onze Beernemse bibliotheek over ongeveer 100 gezelschapsspellen beschikt die kunnen ontleend worden? Er was al een kleine collectie maar de kerstman bracht in december 2022 nog heel wat nieuwe spellen, zowel voor de jongsten als voor volwassenen.


De interesse in gezelschapsspellen nam de afgelopen jaren al gestaag toe, corona gaf een extra zetje. Gezelschapspellen zijn in Vlaanderen de voorbije jaren razend populair geworden, wellicht door de nood aan minder schermtijd en meer nabijheid. Onze Beernemse bibliotheek trekt daarom nu voluit de kaart van gezelschapsspellen!


De bib beschikt zowel over strategische spelen, kaartspelen, bordspelen, ontwikkelings-spelen voor de allerkleinsten… Om de collectie te ontdekken: tik in het zoekscherm van de catalogus beernem.bibliotheek.be 'gezelschapsspel' om te weten welke spelen we in collectie hebben.


Wil je thuis een avondje vol gezelligheid creëren met een gezelschapsspel zoals bv. Carcassonne , de Kolonisten van Catan, Machiavelli, Azul, de Weerwolven van Wakkerdam, en nog veel meer? De Beernemse bib kan je hierbij dus helpen!


Ook voor kinderen zijn gezelschapsspellen een goed idee, want spelenderwijs en op een laagdrempelige manier kunnen ze er zoveel mee leren!Commentaires


bottom of page