top of page

Expo motorsport geopend!


De Expo Motorsport wordt georganiseerd door de Cultuurhistorische Kring Beernem ism de gemeente Beernem. Ook Hendrik De Rycker, auteur van het boek over de motoraces in St-Joris, verleende zijn medewerking. Op de foto (van links naar rechts): Hendrik De Rycker, Marino Dhondt (CHK), diensthoofd cultuur & erfgoed gemeente Beernem Conny Lambert, burgemeester Jos Sypré en schepen van erfgoed Patricia Waerniers.

Dat de drie deelgemeenten van Groot-Beernem heel wat geschiedenis schreven in de motorsport hoeft geen betoog.

We blikken terug op dit rijke motorsport-verleden in een schitterende expo 'Snelheid en spektakel, motorsport in Sint-Joris, Oedelem en Beernem' die de gemeente Beernem samen met de Cultuurhistorische Kring Sint-Joris organiseert en op vrijdagavond 10 september 2021 werd geopend.

Rijke motorsport-geschiedenis

Ruim 40 jaar geleden stond Sint-Joris in het middelpunt van de internationale motorsportwereld met de in motorkringen nog steeds legendarische wegraces door het centrum van Sint-Joris. Maar de Motorvrienden Sint-Joris organiseerden ook motocross- en trialwedstrijden met plaatselijk talent. Op ’t Vliegend Paard in Oedelem maakte de gelijknamige motosportvereniging al vanaf 1948 naam met de organisatie van motocrosswedstrijden. In Beernem introduceerde MC Den Brandt de nu nog steeds gekende Paastrofee. MC ’t Hoekske en MC Hulstlo maakten en maken het mogelijk voor plaatselijk en ander talent om goed omkaderd deel te nemen aan wedstrijden.
Motorsport-expo

Ontdek hun verhaal in een erfgoedexpo met talrijke foto’s en voorwerpen. Je kan de expo gratis bezoeken van 11 tot 26 september in de Sinjo tussen 10.00 en 18.00 u, behalve op zaterdag 25 september (gesloten wegens motorevent).Boek 'Snelheid en spektakel'

Als kers op de taart is er ook nog het prachtige belevingsboek ‘Snelheid en spektakel’ van Hendrik De Rycker via www.motorsportsintjoris.be.


Comments


bottom of page