Erfgoedweekend is beiretop(-per)!


De werkgroep Beiretoppers van de Beernemse Cultuur-en Erfgoedraad zorgt voor een interessant en coronaproof aanbod voor het Erfgoedweekend! Op de foto van links naar rechts: Carlos Croene, Patrick Cypers, Cédric Plaiy en Geert Gruyaert (Paul Debruyne ontbreekt op de foto)

Op 25 april 2021 is het de 20ste editie van Erfgoeddag. Deze dag, een organisatie van FARO (Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed), is dé feestdag van het cultureel erfgoed in alle Vlaamse provincies en de stad Brussel en vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag na de paasvakantie. Aangezien het dit jaar een feesteditie is, wordt een ‘erfgoedweekend’ op poten gezet (dus ook zaterdag 24 april).


De reus Kallemoeie is ook een Beernemse Beiretopper. Hier de reuzeheks in het gezelschap van meter Patricia Waerniers en peter Martin D'Haeninck.

Beernem doet weer mee!


Ook de Gemeente Beernem doet weer mee! Dit keer heeft de werkgroep Beiretoppers van de Beernemse Cultuur- en Erfgoedraad een zeer mooi en #coronaproof programma voorbereid in samenwerking met de Bibliotheek Beernem.
Elke maand presenteert de werkgroep Beiretoppers ons (o.a. in het gemeentemagazine Open Blad) de Beernemse "beire-topper" van de maand: dit is een waardevol erfgoed-element uit onze gemeente (privé of openbaar) dat door de werkgroep werd uitgekozen als topstuk. Dit project loop nu 1 jaar.