Bibliotheek Beernem gaat 'boekje te buiten'


Schepen van de bibliotheek (Patricia Waerniers): "Onze Beernemse bibliotheek willen we in de toekomst verder uitbouwen tot hét kennis-en belevingscentrum van Beernem: een plaats van collectie en connectie. Boeken blijven uiteraard belangrijk: we blijven een kwaliteitsvolle collectie nastreven. Maar we durven ook 'ons boekje te buiten gaan'; we zetten ook meer in op connectie. We nemen hiertoe elke gelegenheid te baat om connectie te maken met de inwoners en verenigingen van Beernem. Een samenwerking met de Dorpsvrienden i.f.v. hun jaarlijkse sneukeltocht was dan ook een mooie opportuniteit om vele inwoners over de vloer te krijgen en hen te laten kennismaken met de tentoonstelling die op dat moment opgesteld staat, maar ook met de bibliotheek en haar werking! "

Een drukte van jewelste zondagnamiddag 15 september in de Beernemse bibliotheek. De 350 deelnemers van de Sneukeltocht van de Dorpsvrienden Beernem passeerden in de Beernemse bibliotheek, want er was daar ook een 'sneukelstop'. Meteen was dit ook een ideale gelegenheid voor vele deelnemers om de nieuwe bibliotheek, (die een jaar eerder werd geopend) te ontdekken!Connectie tussen de bibliotheek, de lokale bevolking en fietsen & wandelen - cultuur & kunst!


De bibliotheek Beernem kon op de 26ste sneukeltocht van de Dorpsvrienden een mooie connectie leggen tussen de bibliotheek, kunst en cultuur, wandelen of fietsen, een hapje en een drankje! Zie ook https://www.patriciawaerniers.be/post/sneukeltocht-langs-glaskunst-in-beernem .
De unieke samenwerking tussen bibliotheek en Dorpsvrienden kwam er ter gelegenheid van de glaskunst-tentoonstelling van Pia Burrick in de bibliotheek,.


Glaskunstenaar Pia Burrick was ook aanwezig en gaf de geïnteresseerden een woordje uitleg...of wie wilde kon ook zelf eens glas snijden!