top of page

Voor het eerst in Groot-Beernem: een basketploeg voor dames!


Met veel plezier gaf schepen van sport Patricia Waerniers de opworp van de 1ste competitiewedstrijd (14/9/2019) op Oedelemse bodem van de nieuwe damesbasketploeg van BBV De Bevers Oedelem.

Voor het eerst in Groot-Beernem: een basketploeg voor dames!

Op zaterdag 14 september gaf schepen van sport Patricia Waerniers in sporthal Den Akker 'de opworp' voor de 1ste thuis-competitiewedstrijd van de gloednieuwe damesploeg van BBV De Bevers Oedelem.
30 jaar na opstart BBV De Bevers nu ook damesbasket!


Basketbalclub De Bevers Oedelem is 30 jaar geleden gestart (in 1989). Een aantal ouders van jeugdspelers van de ter ziele gegane basketbalploeg Zonet Oedelem (o.a. de families Wittevrongel en Vanmoerbeke) sloegen de handen in elkaar om een nieuwe basketbalclub op te richten.


Eerste BBV De Bevers-seniorenploeg voor heren (omstreeks 1992). Op de foto: (bovenaan van links naar rechts) Bertrand De Pauw, Karel Verscheure, Bart Goegebeur, Niki Dhaens, Niki Vanmoerbeke, David Debrauwer, (onderaan) Jan Hooft, Danny Claeys, Pieter Eyckelberg, John Termont en Dirk Claeys (R.I.P.).

In de beginjaren hadden De Bevers enkel jeugdploegen, maar in 1992 werd gestart met seniores.

Stapsgewijs klom deze ploeg op naar het niveau van 1ste provinciale. Ondertussen speelden al meerdere seniorenploegen in competitie.


Maar zoals iedere vereniging kende ook BBV De Bevers vette en magere jaren.

Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van BBV De Bevers was het winnen van de beker van West-Vlaanderen in het seizoen 1999-2000. Dit waren legendarische tijden met heel veel supporters en heel veel ambiance in thuishaven sporthal Den Akker.


BBV De Bevers wint de beker van West-Vlaanderen (seizoen 1999-2000)! (bovenste rij) Bart Goegebeur, Hans De Wispelaere, Danny Claeys, Koen Verheye, Bertrand De Pauw, Karim Kaddour en Wim Allemeersch. (onderste rij) David Verhaeghe, Kurt Goethals, Guy Delaere, Gunther De Pauw, Dries Aelter en Hans Depourq.

Het dieptepunt was er in 2016, bij het opdoeken van de 1ste ploeg. Er kwam een doorstart met de 2de ploeg in 3de provinciale (overwegend met eigen spelers).


BBV De Bevers anno 2019: versterkte jeugdwerking en een damesploeg!


Ondertussen is de opmars terug ingezet. Zo won de Corpo-ploeg in het seizoen 2018-2019 de dubbel (kampioen & beker). En BBV De Bevers zet zich ook sterker op de kaart door de jeugdwerking een nieuwe elan te geven. In overleg met de sportdienst Beernem werd het aantal trainingsuren in sporthal Den Akker sterk uitgebreid en BBV De Bevers komt voor het eerst ook in sporthal Drogenbrood, zodat een brede jeugdwerking (nl. een basketschool olv jeugdcoördinator Joost De Meyer) kon worden opgezet.Het seizoen 2019-2020 start veelbelovend met voor het eerst in het bestaan een damesteam in competitie (nl. 2de provinciale). Dit damesteam wordt vooral bevolkt met echtgenotes en vriendinnen van spelers van de herenploegen. De dames hebben hun start alvast niet gemist. Op hun eerste competitiewedstrijd, uit tegen Wevelgem Moorsele, werd een overwinning behaald!


Iedereen die speelt of speelde voor basketbalclub De Bevers Oedelem zegt hetzelfde: deze club heeft een unieke sfeer. Ook de legendarische kreet “en tegen Oelem kuj nie winnen” is gekend in gans de West-Vlaamse basketwereld .

We kunnen met veel plezier vaststellen dat de vette jaren terug in aantocht zijn!


(bron: Bertrand De Pauw)

Kommentare


bottom of page