Voor het eerst in Groot-Beernem: een basketploeg voor dames!


Met veel plezier gaf schepen van sport Patricia Waerniers de opworp van de 1ste competitiewedstrijd (14/9/2019) op Oedelemse bodem van de nieuwe damesbasketploeg van BBV De Bevers Oedelem.

Voor het eerst in Groot-Beernem: een basketploeg voor dames!

Op zaterdag 14 september gaf schepen van sport Patricia Waerniers in sporthal Den Akker 'de opworp' voor de 1ste thuis-competitiewedstrijd van de gloednieuwe damesploeg van BBV De Bevers Oedelem.
30 jaar na opstart BBV De Bevers nu ook damesbasket!


Basketbalclub De Bevers Oedelem is 30 jaar geleden gestart (in 1989). Een aantal ouders van jeugdspelers van de ter ziele gegane basketbalploeg Zonet Oedelem (o.a. de families Wittevrongel en Vanmoerbeke) sloegen de handen in elkaar om een nieuwe basketbalclub op te richten.


Eerste BBV De Bevers-seniorenploeg voor heren (omstreeks 1992). Op de foto: (bovenaan van links naar rechts) Bertrand De Pauw, Karel Verscheure, Bart Goegebeur, Niki Dhaens, Niki Vanmoerbeke, David Debrauwer, (onderaan) Jan Hooft, Danny Claeys, Pieter Eyckelberg, John Termont en Dirk Claeys (R.I.P.).

In de beginjaren hadden De Bevers enkel jeugdploegen, maar in 1992 werd gestart met seniores.

Stapsgewijs klom deze ploeg op naar het niveau van 1ste provinciale. Ondertussen speelden al meerdere seniorenploegen in competitie.


Maar zoals iedere vereniging kende ook BBV De Bevers vette en magere jaren.

Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van BBV De Bevers was het winnen van de beker van West-Vlaanderen in het seizoen 1999-2000. Dit waren legendarische tijden met heel veel supporters en heel veel ambiance in thuishaven sporthal Den Akker.