top of page

Vaste stek voor de Beernemse Telegeleide Modelbouwclub BTMC!


"Ik ben bijzonder blij dat we BTMC na een lange zoektocht eindelijk een vaste stek kunnen aanbieden.", aldus schepen van sport Patricia Waerniers op de opening van het terrein op 2 april 2022.

Op 2 april 2022 kon het terrein voor BTMC (Beernemse Telegeleide Modelbouwclub) officieel geopend worden: ze krijgen een vast stek op het gemeentelijke terrein in St-Joris (achter de nieuwe begraafplaats i/d Kauter). Er is ruimte voor parkflyers & drones en elektro RC voertuigen.


Deze opening is meteen het langverwachte einde van een moeilijke zoektocht (begonnen in 2019) naar een geschikt terrein. In het dichtbebouwde Vlaanderen staan dergelijke ‘ruimtebehoevende’ sporten immers onder druk. Nochtans wint deze sportieve hobby sterk aan populariteit (cfr. drones).


“Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we als gemeente hierin onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Deze technologische innovaties zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Meer nog: het is belangrijk deze zo mogelijk ook te steunen. Om wildvliegen, ongecontroleerde (gevaarlijke) situaties en eventuele privacy-schendingen te voorkomen, vond ik het belangrijk om voor BTMC een geschikte locatie te vinden waar jong & oud zijn hobby (in een gesuperviseerde situatie) kan uitoefenen.”, aldus schepen van sport Patricia Waerniers.


Uiteindelijk vond de gemeente in nauw overleg met BTMC een geschikte locatie (conform diverse regelgevingen) achter de nieuwe begraafplaats St-Joris. Op de laatste gemeenteraad van 2021 werd dit dossier goedgekeurd.Op 2 april was de officiële opening van het terrein. Samen met burgemeester Jos Sypré bekeek ik de eerste vluchten en ritten.


Het BTMC-bestuur staat garant voor:

  • beperking van overlast (enkel geluidsarme elektro-aangedreven toestellen zijn toegelaten)

  • respect en privacy van buurtbewoners, bezoekers kerkhof en natuur: duidelijke NO-FLY-zone boven en rond kerkhof, huizen en straten

  • controle van de veiligheid dmv veiligheidscoördinator, opleidingen enz.

Mijn grote dankbaarheid gaat uit naar:

  • het bestuur en de leden van BTMC voor hun geduld en doorzettingsvermogen

  • de dienst ruimtelijke ordening, Sport Beernem en burgemeester Jos Sypré & het Beernemse schepencollege voor de steun en het geloof in dit project

Aan BTMC: goede vlucht !!!Comments


bottom of page