top of page

Uitreiking Gouden Beren

De winnaars van de Gouden Beren (van links naar rechts): BBV DE Bevers (met Bruno De Clerck en Nick Decraemer), Evy Tillaert, Lies Gobert en Kamiel Van Hyfte. Kevin Van Damme ontbreekt.

Beernem is een echte sportgemeente waar jaar na jaar sterke sportprestaties worden geleverd. Om deze sportprestaties in de kijker te zetten, organiseert de Sportdienst Beernem jaarlijks de verkiezing van de Gouden Beren.

Op een sportieve show in OC Kleine Beer, dit jaar op vrijdag 22 maart, werden de Gouden Beren uitgereikt. Dit jaar werden op die avond voor het eerst ook de medailles voor de sportkampioenen uitgereikt.Het werd opnieuw een mooie avond -vol sportieve momenten, mooie optredens en acts- waarop de spanning te snijden was en volgende vragen een antwoord kregen:

- Wie wint de trofee voor sportvrouw van het jaar?

- Wie is sportman 2018?

- Welke ploeg heeft de meest verdienstelijke prestaties neergezet in 2018 en wie is de meest beloftevolle jongere van 2018?

- Wie ontvangt de Trofee voor Sportverdienste voor z’n ganse sportieve loopbaan?

- Welke sporters en clubs werden kampioen?


Genomineerden categorie ‘sportman van het jaar’:

- Stefaan Devliegere

- Eric Leyseele

- Jonas Vandamme

- Wim De Bois

- Kevin Van Damme

- Flor Landuyt


(van links naar rechts) Een afgevaardigde voor Stefaan Devliegere, Wim De Bois, Flor Landuyt, Eric Leyseele en Jonas Vandamme. Kevin Van Damme kon niet aanwezig zijn. Schepen Claudio Saelens staat klaar om de trofee te overhandigen.

Sportman van het jaar 2018 werd Kevin Van Damme, die helaas wegens stage niet kon aanwezig zijn. De uit het Roeselaarse (Zilverberg) afkomstige Kevin, nu woonachtig in Beernem, is semi-prof voetbalscheidsrechter en momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in de Jupiler Pro League.Genomineerden categorie ‘sportvrouw van het jaar’:

- Evy Tillaert

- Vita Van Belleghem

(van links naar rechts) Presentator Jeroen Sap, Evy Tillaert, schepen Vicky Reynaert die de trofee mocht overhandigen, Vita Van Belleghem en schepen van sport Patricia Waerniers

Sportvrouw van het jaar 2018 werd Evy Tillaert: een Oedelemse wielrenster bij de dames elites (tot nu toe als individueel renster), met het afgelopen jaar enkele mooie resultaten (bv. 2de plaats in het WK WAOD, 1ste plaats in Tour de Sala WAOD…). In 2019 zal ze rijden onder de dames eliteploeg Keuken Redant Lady’s Cycling Team.Genomineerden categorie ‘beloftevolle jongere’:

- Lies Gobert

- Neela Acquet

- Ruben Lefevre


(van links naar rechts) Neela Acquet, Ruben Lefevre, schepen van jeugd Ruben Strobbe die de trofee beloftevolle jongere mocht overhandigen, Lies Gobert en presentator Jeroen Sap.

Beloftevolle jongere 2018 werd zwemster Lies Gobert, dochter van atletieker Christian Gobert en Nathalie Hoste. Lies is lid van de Beernemse Zwemclub, die aangesloten is bij het MEGA-zwemteam. Ze behaalde het afgelopen jaar zeer mooie resultaten op zowel provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen.Genomineerden categorie ‘sportclub van het jaar’:

- HO Oedelem

- WTC Velosport Oedelem


Schepen Jan Van Assche mocht de trofee sportclub van het jaar uitreiken.

De sportclub 2018 werd BBV De Bevers Oedelem, wiens recreatieve corpo-ploeg met grote voorsprong de Corpo-competitie won en ook bekerwinnaar was.Genomineerden categorie ‘sportverdienste van het jaar’:

- Marcel Huyvaert

- Kamiel Van Hyfte


De trofee van sportverdienste ging naar Kamiel Van Hyfte, de erevoorzitter van voetbalclub HO Oedelem, de ploeg waarvoor hij zich al zijn ganse leven inzet: bv. lijnen trekken, de bar doen, de was doen…


Het schepencollege met de winnaars van de Gouden Beren 2018!

Naast de uitreiking van de Gouden Beren, kregen ook de sportkampioenen 2018 (vanaf juni 2018, want toen was er ook een huldiging) een welverdiende medaille!


Comments


bottom of page