Tentoonstelling 'Wonnebronne: 40 jaar toneelgeschiedenis'


Toneelvereniging Wonnebronne werd in 1979 opgericht door een groep toneelliefhebbers. We zijn nu 40 jaar later... en Wonnebronne is er nog steeds: alive and kicking!

“Ik ben er … en blijf er”. Dat was veertig jaar geleden het eerste toneelstuk dat Wonnebronne op de planken bracht in de Beernemse zalen. De naam van het stuk was alleszins treffend gekozen! Dankzij Wonnebronne kunnen we in Beernem terugblikken op 40 jaar amateurtoneel!


40 jaar Wonnebronne! Een verjaardag zoals deze kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Ik ben daarom, als schepen van cultuur, heel blij dat toneelgezelschap Wonnebronne een tentoonstelling organiseert om terug te blikken op 40 jaar amateurtoneel in Beernem. Het is een unieke overzichtstentoonstelling omtrent het bestaan van Wonnebronne, van de prille begindagen tot nu.


Patricia Waerniers (schepen van erfgoed):

"Als gemeente zijn we Wonnebronne heel dankbaar om al zovele jaren een belangrijke rol te spelen in de uitbouw van de podiumkunsten in Beernem!"


Praktische info over de tentoonstelling


De tentoonstelling 'Wonnebronne: 40 jaar toneelgeschiedenis in Beernem' is een ideale gelegenheid om het zorgvuldig bewaarde erfgoed van deze vereniging te bewonderen; affiches, foto’s, video’s, krantenknipsels, kostuums, rekwisieten, maquettes, decorstukken… dat alles en nog veel meer passeren de revue!


Ontdek alles over de rijke geschiedenis van Wonnebronne, van de oorsprong van de naam tot aan het ontstaan van onze jongerenwerking Jacta! en de recente stukken toe.Wonnebronne: wie zijn ze?


<