top of page

TC Smash brengt de nieuwe, populaire padel-sport naar onze gemeente!


“Binnenkort zullen naast de tennisvelden van TC Smash in Oedelem 2 padel-velden aangelegd worden, die vanaf april 2021 bespeelbaar zullen zijn.”, kondigen burgemeester Jos Sypré, schepen van sport Patricia Waerniers en TC Smash-voorzitter Chris Wegsteen fier aan.

Een mooi sportief project kondigt zich aan, waarmee we we onze gemeente verder kunnen profileren als 'sportieve gemeente'.

“Binnenkort zullen naast de tennisvelden van TC Smash in Oedelem 2 padel-velden aangelegd worden, die vanaf april 2021 bespeelbaar zullen zijn.”, kondigen burgemeester Jos Sypré, schepen van sport Patricia Waerniers en TC Smash-voorzitter Chris Wegsteen fier aan.


Tennisclub Smash wordt een tennis-en padelclub


Chris Wegsteen, voorzitter van tennisclub TC Smash Oedelem, kan zijn enthousiasme niet verbergen: “Tennisclub Smash heeft beslist om -inspelende op de toenemende vraag van haar leden- twee padel-velden aan te leggen. Na enkele jaren de evolutie van de nieuwe padel-sport te hebben bekeken, acht het bestuur van TC Smash het wenselijk om voor de toekomst van de club de tennissport te combineren met padel. Dit is een tendens die we in heel wat Vlaamse tennisclubs kunnen vaststellen.”


Deze beslissing werd al in het voorjaar van 2019 genomen. In 2021 zal de padel-sport dus voor het eerst kunnen beoefend worden in Oedelem.


“ Aangezien de tennisclub gelegen is op gemeentelijk domein, nl. op de sportsite Den Akker, was er uiteraard overleg met de gemeente over de inplanting van de padel-infrastructuur. We hebben medio 2019 een voorstel naar de gemeente gedaan over de aanleg van deze padel-velden, die we als club zelf zullen financieren.”, aldus Chris Wegsteen.Eigen investering van TC Smash


Schepen van sport Patricia Waerniers: “Dat TC Smash zelf wil investeren in deze nieuwe sport, is iets wat we als gemeente uiteraard alleen maar kunnen toejuichen. Temeer we in ons meerjarenplan* hebben opgenomen om te onderzoeken hoe we de ‘padel-sport’ kunnen introduceren in onze gemeente. Het schepencollege stond en staat dus heel positief tegenover deze plannen.”

*zie actie 16.2: we evolueren mee met de gangbare tendensen qua sportbeoefening en passen waar nodig onze sportinfrastructuur aan aan nieuwe behoeftes

Voorzitter Chris Wegsteen: “TC Smash gaf meteen ook aan dat deze investering financieel maar mogelijk zou zijn als de padelvelden dichtbij en in het zicht van het clubhuis en bar aangelegd worden. Enkel op die manier kan de padelsport zich ten volle, ook in de winterperiode, ontwikkelen in onze club.”Inplanting van de padelvelden


Burgemeester Jos Sypré: “Ook het schepencollege volgde de keuze voor deze inplanting, en dit wegens 2 bijkomende redenen. Enerzijds is het qua sociale controle en veiligheid absoluut aangewezen dat de padel-terreinen zichtbaar vanuit het clubhuis ingeplant worden. Padel-terreinen zijn immers niet volledig afsluitbaar en er kan ook schade aangericht worden aan de glazen constructies. En anderzijds wordt het grasveld aan de Wagenweg, de locatie die door de oppositiepartij N-VA werd vooropgesteld, heel vaak gebruikt als parking. Indien de padelvelden daar zouden worden aangelegd, zou dit de parkeerdruk in de Wagenweg en omliggende buurt heel erg doen toenemen. Dat was dus geen goed voorstel van de oppositie. ”


Schepen van sport Patricia Waerniers: “Zowel de tennisclub als de gemeente zaten dus op dezelfde golflengte en verkiezen om via een zgn. inbreiding -in de buurt van het clubhuis & bar- deze padel-velden te realiseren. Nadat een eerste voorstel van inplanting op enkele bezwaren vanuit de buurt stootte, toonde het bestuur van TC Smash, die een goede relatie met de omwonenden belangrijk vindt, zich bereid om te werken aan een aangepast voorstel. Voor dit voorstel was ook de medewerking van o.a. VVC Beernem en FC Oelem nodig, aangezien het tweede voetbalterrein van Den Akker moet ingekort worden. We willen dan ook deze sportclubs bedanken voor hun solidariteit en medewerking in dit dossier. “


We kijken uit naar de opstart van de werken de komende weken…

Donderdagavond 28 januari kwam het dossier voor ‘de borgstelling door de gemeente voor een lening aan te gaan door TC Smash’ op de agenda. Nu dat is goedgekeurd, zal de technische dienst van de gemeente de nodige voorbereidende werken uitvoeren (o.a. verkorten voetbalterrein), zodat TC Smash vervolgens kan beginnen met de eigenlijke aanleg van de padel-velden halverwege februari.
Ter info: Wat is padel ?


Padel is een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier op. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht!

Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en is erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter. Een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Padel is plezierig en uitdagend voor sportievelingen van eender welk niveau!
Comentarios


bottom of page