Succesvolle zoektochten 'Schat van Vlieg'


De zoektochten “Schat van Vlieg” in Beernem afgelopen zomer waren een mega-succes! Heel wat kinderen gingen op zoek naar beide schatten in de bibliotheek Beernem en in het Plukhof. Zaterdag 26 september 2020 konden de winnende deelnemers hun prijs afhalen in de Bibliotheek Beernem. De trotse prijswinnaars van de zoektochten 'Schat van Vlieg', in het gezelschap van (achteraan van links naar rechts) burgemeester Jos Sypré, voorzitter Trefhof vzw Dominique Van Belle, schepen van cultuur & bibliotheek Patricia Waerniers, bibliotheekmedewerkster en projectverantwoordelijke Schat van Vlieg Ellen Reddé en Trefhof-vrijwilliger Mieke Verloigne.

Net als in de zomer 2019 kon je ook de afgelopen zomermaanden in Beernem deelnemen aan een zoektocht ‘Schat van Vlieg’! Zowel de bibliotheek als het Trefhof/Plukhof hadden elk een leuke ‘schattenjacht’ uitgewerkt volgens het concept ‘Vlieg’.Het label ‘Vlieg'


Vlieg is een project van publiq vzw. Publiq is een vzw met een beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid. De organisatie heette tot 2017 CultuurNet Vlaanderen.

Publiq is specialist in communicatie van het gevarieerde, publieke vrijetijdsaanbod, en verbindt mensen en activiteiten met elkaar, onder andere met tools zoals de UiTdatabank , de UiTPAS, de museumpas, Vlieg, BILL (voor jongeren), Cultuurkuur (oor cultuur op school), en ook Vlieg (voor een familievriendelijk aanbod).


Het label Vlieg maakt het cultuur- en vrijetijdsaanbod voor families met jonge kinderen (-12 jaar) in Vlaanderen zichtbaar en herkenbaar. Honderden organisatoren, gemeenten en mediapartners gebruiken het label in hun programmabrochures, infobladen, online… Op UiTmetVlieg.be vind je info op maat over uitstapjes en activiteiten voor en met kinderen. Dankzij het Vlieg-label herkennen (groot)ouders dus meteen een kindvriendelijk cultureel aanbod.