top of page

Sportersbelevenmeer-award voor sportdienst Beernem


Sporters beleven meer! In december 2018 behaalde de sportdienst Beernem voor het eerst de #sportersbelevenmeer-award! Ook in 2019 lanceert Sport Vlaanderen (reeds voor de 3de keer) de campagne sportersbelevenmeer waarbij het doel is om in samenwerking met de verschillende sportdiensten zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Aangezien dit doel ook voor Beernem een belangrijke ambitie is op vlak van sportbeleid, heeft het schepencollege (1/2/2019) beslist om opnieuw deel te nemen aan deze campagne. De sportdienst Beernem maakt zich klaar…jullie ook!? De sportdienst zal in 2019 werken aan onderstaande 7 uitdagingen - criteria die Sport Vlaanderen voorziet in de "sportersbelevenmeer"-campagne:

  1. De sportdienst organiseert minstens één G-sportinitiatief.

  2. De sportdienst stimuleert de inwoners op een originele manier om hun sportbelevingsfoto's te delen op sociale media met vermelding van #sportersbelevenmeer.

  3. De sportdienst organiseert een of meerdere initiatieven om gezinnen aan het sporten te krijgen.

  4. De sportdienst coördineert de Maand van de Sportclub op lokaal vlak, promoot de actie (naar de clubs en de inwoners), gebruikt het ter beschikking gestelde promotiemateriaal (inclusief het logo van de actie) en stimuleert de lokale sportclubs om hun deuren te openen.

  5. De sportdienst promoot de actie ‘Breng je sportclub naar school’ en stimuleert/ondersteunt de lokale scholen om originele initiatieven te organiseren.

  6. De sportdienst werkt een belevingsactiviteit uit rond sporten in de natuur (bv. mountainbike, trail, watersport, paardrijden, lopen ...).

  7. De sportdienst werkt rond sport op het werk.

Comments


bottom of page