top of page

Ruimer aanbod kanaalzwemmen!In Vlaanderen zijn er maar weinig plaatsen waar triatleten en sportieve zwemmers in open water kunnen trainen. Tijdens de zomer 2021 kunnen sportieve zwemmers in Beernem op 14 zaterdagnamiddagen hun gading vinden in open water. Hiermee wordt het 'pilootproject kanaalzwemmen' van de gemeente Beernem, waarmee vorige zomer (2020) ervaring werd opgedaan, nu structureel verder uitgerold.

Ruimer aanbod


Voor de zomer 2021 slaan Oostkamp en Beernem de handen in elkaar om het kanaalzwemmen aan te bieden. Hierdoor kan komende zomer een ruimer aanbod aangeboden worden! We hebben hiervoor een vergunning verkregen van de Vlaamse Waterweg nv.

Voor het kanaalzwemmen tijdens de zomer 2021 slaan Beenem en Oostkamp de handen in elkaar. Op de foto (van links naar rechts): Oostkamps schepen van sport Sam Van de Caveye, de burgemeesters Jan De Keyzer (Oostkamp) en Jos Sypré (Beernem) en Beernems schepen van sport Patricia Waerniers.

Als de waterkwaliteit goed is, kunnen zwemmers elke zaterdagnamiddag van 29 mei tot en met 28 augustus 2021 trainen in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid. Trainen kan telkens van 14.00 tot 17.00 u, met een maximum aantal deelnemers per tijdsslot van een uur (op voorwaarde dat de coronamaatregelen dat toelaten). Zwemmers moeten hiervoor vooraf online reserveren. Tijdens die momenten wordt toezicht door redders voorzien door de zwemverenigingen van Beernem en Oostkamp via een beurtrol.


Illegaal zwemmen


Zwemmen in het kanaal is op andere momenten verboden. Enkel tijdens de voorziene momenten is het toegelaten om in het kanaal te zwemmen onder toezicht van redders. Op andere momenten werd aan politiezone Het Houtsche gevraagd om dit verbod te controleren.

Praktische info


Wie wil kanaalzwemmen, moet zich op voorhand inschrijven. Dit kan via het e-loket op www.beernem.be of www.oostkamp.be (‘Kanaalzwemmen’).

Om te zwemmen in het kanaal, moet je minstens 16 jaar zijn en lid zijn van de Beernemse zwemclub, Duatlonvereniging Baliebrugge Ruddervoorde, Zwemclub Valkaart Oostkamp of Kunstzwemvereniging Valkaart Oostkamp.

Ben je geen lid van een van deze verenigingen en wil je toch kanaalzwemmen? Dan kan je een abonnement 'Kanaalzwemmen' kopen bij de Beernemse zwemclub. Dit kost € 25,00 voor gans de periode.De gemeente Beernem kan opnieuw rekenen op de steun van het Comité Kallemoeietriatlon Beernem voor de organisatie van het Kanaalzwemmen!

Voor de praktische ondersteuning kunnen we opnieuw rekenen op de schitterende medewerking van het Comité Kallemoeietriatlon Beernem.Comentários


bottom of page