top of page

Recreatieve sporters opgetogen over de 1ste kayak-bike-run


Schepen van sport, Patricia Waerniers, geeft startschot van de Kayak-Bike-Run in Beernem

Met de Kayak-Bike-Run wil de gemeente Beernem de eerder recreatieve sporters in beweging krijgen. Daarom is de Kayak-Bike-Run een sportevenement zonder tijdsregistratie en zonder klassement, zodat het een leuk sportgebeuren is.


Schepen van sport Patricia Waerniers is verheugd over dit sportief nieuwtje: "Ook elders in Vlaanderen (bv. de kajak-run-bike in Geel) worden dergelijke initiatieven genomen, waarbij lopen of fietsen met wat avontuur of outdoorsport gecombineerd wordt. Hiermee hopen de initiatiefnemers niet louter geoefende sporters te inspireren, maar is het de bedoeling om (bv. door de combi met een outdoorsport zoals kajak) ook ‘andere’ sporters te prikkelen. Bovendien leveren dergelijke initiatieven vaak ook een spetterend spektakel op voor de supporters (bv. survivalrun zoals op Oostveld Kermis )."


De Kayak-Bike-Run is een ideale sportactiviteit om als vereniging of als teambuilding aan deel te nemen. Winnen is mooi meegenomen, fun is verplicht.

Voor dat innovatieve initiatief, ondersteund door Sport Vlaanderen, slaan de Gemeente Beernem en Stad Damme de handen in elkaar.

Een 80-tal recreatieve sporters nemen deel aan deze eerste editie en zijn opgetogen over dit nieuwe initiatief.


Zondag 16 juni 2019 om 11u: klaar…start… voor de 1ste recreatieve Kayak-Bike-Run!Wat houdt de Kayak-Bike-Run in?


Drie sportdisciplines staan op het programma: 650m kayak, 11km mountainbike en 3km (duo’s) of 6km (trio’s en individueel) lopen.

Er zijn 3 categorieën:

  • individueel: Je neemt de 3 verschillende sportdisciplines alleen voor je rekening

  • duo’s: kajakken gebeurt in een duo-kajak waarna je samen het mountainbikegedeelte aflegt en vervolgens het loopparcours samen trotseert. Voor het loopgedeelte is de afstand voor de duo-reeks 3km

  • trio’s: een team van 3 waarbij iedereen elk een sportdiscipline voor zijn rekening neemt.Praktische informatie

De Kayak-Bike-Run vindt plaats op zondag 16 juni en start om 11.00 u aan 't Boothuis. De aankomst is voorzien aan De Kijkuit.

  • kajakken vindt uiteraard plaats op het Kanaal Gent-Oostende, met start aan ’t Boothuis

  • mountainbiken start aan De Kijkuit en situeert zich grotendeels op het mountainbikeparcours van Beernem

  • het loopgedeelte vindt ook plaats rond De Kijkuit.


Comments


bottom of page