top of page

Opening zomerexpo 'ogenblik' van Linda Molleman!


Schepen van cultuur Patricia Waerniers: "We zijn trots en dankbaar dat we kunstenares Linda Molleman, die haar atelier in Oedelem heeft, bereid hebben gevonden om haar werken in het Schepenhuys tentoon te stellen. Ik nodig iedereen uit: 'Laat komende zomer je OGEN een BLIK werken op al dat moois!”.

Kunstenares Linda Molleman is ruim 30 jaar creatief bezig met ruimtelijke beeld-taal. Uit haar omvangrijk oeuvre koos Linda een 30-tal werken die naar vorm en materialen worden toegelicht.

Als schepen van cultuur ben ik bijzonder trots dat we de Beernemnaars deze zomer kunnen trakteren op al het moois van Linda, die haar atelier in Oedelem heeft. Bovendien ben ik Linda dankbaar dat ze in deze moeilijke corona-tijden kosten noch moeite gespaard heeft om een prachtige coronaproof tentoonstelling op te zetten. Ik nodig iedereen uit: “Laat komende zomer je ogen een blik werken op Linda's mooie werken!”. Er is een tentoonstellingsbrochure te verkrijgen.

Op de opening gaf Els Huys (lid van het Curatorial Team Triënnale Brugge) haar artistieke kijk op deze expo.
Wie is Linda Molleman?


Linda Molleman werd geboren te Oostende op 8 juli 1949. Twee tendensen bepalen de rode lijn doorheen haar kunstwerken: enerzijds het metafysische en anderzijds het architecturale, het monumentale.


Het metafysische specificeert zich reeds op volgende thema: het leven voor en na de geboorte, de dood, het leven na de dood, de wedergeboorte, het geloof, het spirituele, de engelen, de astrologie en de piramide-energieën.Bij het monumentale, het architecturale speelt soms naast de vorm en de materialen het concept een even grote rol. De architecturale constructies zijn meestal strak en wiskundig berekend. In de éénvoudige ontwerpen, bestaande uit verenstaaldraden, ontstaat een nieuwe vorm door toevoeging van een ander materiaal: keien, spiegels… enz. Naast haar eigen thema worden ook kunstwerken geconcipieerd naar een gevraagd onderwerp en naar een bepaalde ruimte: de installatie.Praktische informatie


Expo open tot 5/9/2021 in het Schepenhuys


Comments


bottom of page