Ook beachvolleyballen binnenkort in Beernem!


"Binnenkort ook beachvolleybal in Beernem: onze Beernemse volleybalploegen hebben er alvast zin in!" aldus schepen van sport Patricia Waerniers. Burgemeester Jos Sypré: "We zijn trots internationaal beachvolleyballer Dries Koekelkoren te mogen verwelkomen in Beernem. Met zijn tips & tricks om corona-proof te beachvolleyballen kunnen onze volleybalploegen hier straks meteen aan de slag." Op de foto vooraan 2 jeugdspeelsters van VBC Sint-Joris. Daarachter (van links naar rechts) burgemeester Jos Sypré, beachvolleybalcoördinator van Volley Vlaanderen Dries Koekelkoren, schepen van sport Patricia Waerniers. Op de achterste rij vertegenwoordigers van diverse Beernemse volleybalploegen: nl. VC Recrea Beernem, VC De Beerlanders en VBC St-Joris.

Beachvolleyballen kan komende zomer ook in Beernem! Een waar vakantiegevoel dus in sportpark Drogenbrood de komende maanden voor éénieder die (al dan niet omwille van Covid19) in het land blijft: Beernem-Beach!


Beachvolleybal zit in de lift: het is zonder twijfel één van de meest populaire strand-sporten...maar het is ook een olympische discipline en het wordt als een heel complete sport beschouwd.

Na de moeilijke corona-crisis willen we er alles aan doen (cfr. Herstelplan Beernem) om Beernem opnieuw te laten bruisen, en de inwoners te laten genieten van de zomer, de vakantie, de eigen gemeente, het sporten onder vrienden...

Met de aanleg van het beachvolleybalveld komt de gemeente Beernem tevens tegemoet aan de vraag van de vele volleyballiefhebbers. Een vraag die al enkele jaren leeft, en die in deze corona-tijd luider werd (aangezien de volleyballers lange tijd niet in de zaal terecht konden).

Anderzijds springt Beernem hiermee ook mee op de kar van Volley Vlaanderen die (mede omwille van de corona-crisis) een versnelling hoger geschakeld is m.b.t. de promotie en ondersteuning van beachvolley. In één beweging realiseren we meteen ook een doelstelling van het Meerjarenplan 2020-2025: nl. actie 16.2 (= We evolueren mee met de gangbare tendensen qua sportbeoefening en passen waar nodig onze sportinfrastructuur aan aan nieuwe behoeftes.)


De pas aangestelde coördinator van dit Start2Beachvolley-project van Volley Vlaanderen, nl. Dries Koekelkoren, juicht de beslissing van de gemeente Beernem om een beachvolleybalterrein aan te leggen heel erg toe.

Dries Koekelkoren is internationaal beachvolleyspeler (in team met Tom Van Walle). Hij miste in 2016 heel nipt de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio en is nu in volle voorbereiding voor de kwalificatie voor de Spelen van 2021 in Tokyo.


Dries Koekelkoren: