top of page

Ook beachvolleyballen binnenkort in Beernem!


"Binnenkort ook beachvolleybal in Beernem: onze Beernemse volleybalploegen hebben er alvast zin in!" aldus schepen van sport Patricia Waerniers. Burgemeester Jos Sypré: "We zijn trots internationaal beachvolleyballer Dries Koekelkoren te mogen verwelkomen in Beernem. Met zijn tips & tricks om corona-proof te beachvolleyballen kunnen onze volleybalploegen hier straks meteen aan de slag." Op de foto vooraan 2 jeugdspeelsters van VBC Sint-Joris. Daarachter (van links naar rechts) burgemeester Jos Sypré, beachvolleybalcoördinator van Volley Vlaanderen Dries Koekelkoren, schepen van sport Patricia Waerniers. Op de achterste rij vertegenwoordigers van diverse Beernemse volleybalploegen: nl. VC Recrea Beernem, VC De Beerlanders en VBC St-Joris.

Beachvolleyballen kan komende zomer ook in Beernem! Een waar vakantiegevoel dus in sportpark Drogenbrood de komende maanden voor éénieder die (al dan niet omwille van Covid19) in het land blijft: Beernem-Beach!


Beachvolleybal zit in de lift: het is zonder twijfel één van de meest populaire strand-sporten...maar het is ook een olympische discipline en het wordt als een heel complete sport beschouwd.

Na de moeilijke corona-crisis willen we er alles aan doen (cfr. Herstelplan Beernem) om Beernem opnieuw te laten bruisen, en de inwoners te laten genieten van de zomer, de vakantie, de eigen gemeente, het sporten onder vrienden...

Met de aanleg van het beachvolleybalveld komt de gemeente Beernem tevens tegemoet aan de vraag van de vele volleyballiefhebbers. Een vraag die al enkele jaren leeft, en die in deze corona-tijd luider werd (aangezien de volleyballers lange tijd niet in de zaal terecht konden).

Anderzijds springt Beernem hiermee ook mee op de kar van Volley Vlaanderen die (mede omwille van de corona-crisis) een versnelling hoger geschakeld is m.b.t. de promotie en ondersteuning van beachvolley. In één beweging realiseren we meteen ook een doelstelling van het Meerjarenplan 2020-2025: nl. actie 16.2 (= We evolueren mee met de gangbare tendensen qua sportbeoefening en passen waar nodig onze sportinfrastructuur aan aan nieuwe behoeftes.)


De pas aangestelde coördinator van dit Start2Beachvolley-project van Volley Vlaanderen, nl. Dries Koekelkoren, juicht de beslissing van de gemeente Beernem om een beachvolleybalterrein aan te leggen heel erg toe.

Dries Koekelkoren is internationaal beachvolleyspeler (in team met Tom Van Walle). Hij miste in 2016 heel nipt de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio en is nu in volle voorbereiding voor de kwalificatie voor de Spelen van 2021 in Tokyo.


Dries Koekelkoren:

“Het is een goede zaak voor de vele volleyballers in Beernem dat er met beachvolleybal een alternatief aangeboden wordt om hun geliefkoosde sport (ook in corona-tijd) de komende zomermaanden te kunnen uitoefenen. De zaalsporten, waaronder dus volleybal, hebben in maart hun trainingen en/of competitie abrupt moeten afbreken. Qua sportbeoefening bleven en blijven deze zaalsporters dus op hun honger zitten… want voor hen is het nog steeds afwachten. Aangezien er een prachtig alternatief bestaat voor zaalvolleybal, nl. beachvolleybal, probeert Volley Vlaanderen zoveel mogelijk clubs en instanties warm te maken voor deze outdoor-sport. Beachvolley is immers een schitterende sport, waarmee zaal-volleyballers hun fysieke en ook technische vaardigheden sterk kunnen ontplooien. “

Volley Vlaanderen lanceerde o.l.v. Dries Koekelkoren zonet een campagne om de komende zomermaanden volop in te zetten op het beachvolleybal. Dries kwam op donderdag 4 juni zelfs even naar Beernem om als nieuwbakken beachvolley-coördinator de Beernemse volleybalploegen te ondersteunen bij de opstart van beachvolley en het beachvolley in Beernem te promoten.Hij gaf een korte sessie met ‘tips & tricks om corona-proof te beachvolleyballen’ aan de aanwezige afgevaardigden van de diverse (competitieve en recreatieve) volleybalploegen van Beernem, die heel enthousiast waren over deze nieuwe mogelijkheid.

Schepen van sport Patricia Waerniers:


“Gezien het groot aantal volleybalspelers in onze gemeente (nl. meer dan 250 zijn aangesloten lede), en gezien de eerdere vraag van een aantal volleybalploegjes, vonden we het opportuun om ‘in het kielzog van de federatie’ ook een versnelling hoger te schakelen en onze Beernemse (competitieve en recreatieve) volleybalploegen te ondersteunen om te kunnen deelnemen aan dit project van Volley Vlaanderen (waarbij de Federatie starterspakketten edm. aanbiedt).”


Het beachvolleyterrein zal half juni 2020 op sportcomplex Drogenbrood, naast De Boest, aangelegd worden. De eerste spadesteek (~kraan) werd gedaan op dinsdag 9 juni 2020. Het beachvolleybalveld zal vrij toegankelijk zijn, maar er wordt momenteel wel gedacht aan een reservatiesysteem (zodat je wel op voorhand met jouw medespelers het terrein kan vastleggen).Ook andere beach-sporten zijn toegelaten op dit zand-veld (bv. beachsoccer, beachtennis...): we zijn benieuwd wat er allemaal komt!Comments


bottom of page