Ontdek op de Mini-expo in de bibliotheek meer over onze 'Vlaamse Meesters'!


"Met de rondreizende mini-expo 'Vlaamse Meesters' van Toerisme Vlaanderen willen we ook onze inwoners de kans geven om de Vlaamse Meesters beter te leren kennen.", aldus schepen van cultuur & bibliotheek Patricia Waerniers.

Tien hedendaagse kunstenaars uit verschillende disciplines gaan in dialoog met de klassieke Vlaamse meesters. In de rondreizende tentoonstelling “expo Vlaamse Meesters”, nu te bekijken in de bibliotheek, ontdek je waarom werken van Rubens, Brueghel, Van Eyck, Van Dyck enzoverder hedendaagse kunstenaars aanspreken.

Deze hedendaagse personen gaan in dialoog met de oude Vlaamse Meesters: ze hebben elk een ander favoriete meesterwerk en zijn allen om hun eigen redenen weg van de klassieke Vlaamse Meesters, maar over één ding zijn ze het roerend eens: het vakmanschap van Rubens en zijn collega-Vlaamse Meesters is werkelijk ongezien. De erfenis van de klassieke Vlaamse Meesters is vandaag de dag nog steeds springlevend én nog steeds een inspiratiebron voor de huidige generatie kunstenaars.