top of page

Onderhoudsgym: nieuw aanbod voor senioren!


De Beernemse Sportdienst organiseert i.s.m. Dienstencentrum Mirte wekelijks een uurtje ‘onderhoudsgym'. "Ik ben bijzonder trots op dit nieuw bewegingsaanbod", aldus schepen van sport Patricia Waerniers (links op de foto). "Ook de samenwerking met Mirte is een goede zaak." Lesgever Jean-Pierre Goethals en centrumcoördinator Liesbet Blomme (midden en rechts op de foto) zijn tevreden: "Dit uurtje 'onderhoudsgym' is dé ideale manier om in beweging te blijven en je gewrichten soepel te houden!"

Blijf je graag fit en in beweging? Neem dan deel aan de lessen onderhoudsgym! De Beernemse Sportdienst organiseert i.s.m. Dienstencentrum Mirte wekelijks een uurtje ‘beter bewegen’. Dit uurtje 'onderhoudsgym' is dé ideale manier om in beweging te blijven en je gewrichten soepel te houden!


Ik ben bijzonder trots om als schepen van sport dit nieuwe bewegingsaanbod te kunnen aankondigen. Voor onze 55-plussers beschikken we reeds over een mooi sportaanbod: nl. sportelen (https://www.beernem.be/product/138/sportelen). Maar vaak is de drempel voor dat aanbod (nl. zwemmen, line-dance en badminton) nog te hoog...


Onderhoudsgym


Daarom werkte de Sportdienst Beernem in overleg met dienstencentrum Mirte een aangepast bewegingsaanbod uit voor een specifieke doelgroep: nl. 55-plussers die weinig bewegen en die op een laagdrempelige manier wekelijks een uurtje oefeningen willen doen om lichaamsbewegingen te kunnen blijven doen…. Onderhoudsgym dus, want ‘rust roest’, nietwaar?


In het uurtje onderhoudsgym doe je gym- en beweegoefeningen om evenwicht, kracht en lenigheid op peil te houden. Je oefent naar eigen mogelijkheden. Je leert rekken en strekken, werken aan je conditie en de beweeglijkheid van je spieren en gewrichten te onderhouden. Dit alles in een gezellige sfeer.


Met dit laagdrempelig aanbod werken we aan een doelstelling die het gemeentebestuur in deze legislatuur wil bereiken (nl. actie 16.3 uit het meerjarenplan): “We willen de strijd aangaan met de wereldwijde epidemie van fysieke inactiviteit en willen zoveel mogelijk Beernemnaars doen bewegen. Ook doelgroepen die moeilijker te bereiken zijn. Deze momenteel niet-actieve doelgroepen willen we bereiken door gerichte acties.”

Samenwerking met dienstencentrum Mirte


Uit een gesprek tussen Liesbet Blomme (centrumleider dienstencentrum Mirte) en Patricia Waerniers (schepen van sport) bleek dat zowel Mirte als de gemeente Beernem aanvoelden dat er een specifieke nood was om een heel laagdrempelig bewegingsaanbod voor senioren te programmeren. De sportdienst Beernem en Mirte besloten daarom de handen in elkaar te slaan. Om het aanbod laagdrempelig te houden, werd ervoor gekozen om deze sessies niet in een sportinfrastructuur te laten doorgaan, maar in een zaaltje van het dienstencentrum Mirte zelf. Ook werd gezocht naar een geschikte lesgever. Die vonden we in de persoon van Jean-Pierre Goethals, die ook verbonden is aan Turnclub De Kangoeroetjes. We zijn De Kangoeroetjes ook dankbaar dat we voor deze sessies gebruik kunnen maken van hun materiaal.

Praktische info:


De sessies gaan door elke donderdag (vanaf 9/1/2020) van 9u45 tot 10u45 in Mirte (Rollebaanstraat Beernem). Je betaalt ter plaatse 2€/sessie (verzekering inbegrepen). Er is geen les tijdens de schoolvakanties (en uitzonderlijk ook niet op 13/2)

Comments


bottom of page