Nieuw: ontleen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary!


"Als schepen van cultuur & bibliotheek leende ik in onze Beernemse bibliotheek het allereerste e-boek uit via het cloudLibraryplatform.", aldus Patricia Waerniers. "Via de app heb je keuze uit niet minder dan 4.500 boeken die je meteen kan lezen op je computer, tablet of smartphone."

De bibliotheek Beernem springt op de digitale trein en stapt in het e-boekenplatform cloudLibrary! Ongeveer de helft van de Vlaamse bibliotheken biedt z'n leden vanaf vandaag (18 september 2020) deze nieuwe dienst aan…en Beernem is er één van. Het e-boekenplatform cloudLibrary is een gebruiksvriendelijke app die onze bibliotheekleden toelaat e-boeken te lenen op hun eigen tablet of smartphone van thuis uit, op vakantie of onderweg. Op die manier vult de Beernemse bibliotheek haar fysieke collectie aan met een digitaal aanbod.


Op het elektronische boekenplatform “cloudLibrary” kunnen leden van de bibliotheek nu gratis e-boeken uitlenen. En je hoeft daarvoor zelfs niet meer naar de bibliotheek te gaan: via de app heb je keuze uit 4.500 boeken die je meteen kan lezen op je computer, tablet of smartphone.


Hoe werkt het?


Als lid kan je gratis 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

Meer info: https://beernem.bibliotheek.be/e-boeken-cloudlibrary