top of page

Nieuw: ontleen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary!


"Als schepen van cultuur & bibliotheek leende ik in onze Beernemse bibliotheek het allereerste e-boek uit via het cloudLibraryplatform.", aldus Patricia Waerniers. "Via de app heb je keuze uit niet minder dan 4.500 boeken die je meteen kan lezen op je computer, tablet of smartphone."

De bibliotheek Beernem springt op de digitale trein en stapt in het e-boekenplatform cloudLibrary! Ongeveer de helft van de Vlaamse bibliotheken biedt z'n leden vanaf vandaag (18 september 2020) deze nieuwe dienst aan…en Beernem is er één van. Het e-boekenplatform cloudLibrary is een gebruiksvriendelijke app die onze bibliotheekleden toelaat e-boeken te lenen op hun eigen tablet of smartphone van thuis uit, op vakantie of onderweg. Op die manier vult de Beernemse bibliotheek haar fysieke collectie aan met een digitaal aanbod.


Op het elektronische boekenplatform “cloudLibrary” kunnen leden van de bibliotheek nu gratis e-boeken uitlenen. En je hoeft daarvoor zelfs niet meer naar de bibliotheek te gaan: via de app heb je keuze uit 4.500 boeken die je meteen kan lezen op je computer, tablet of smartphone.


Hoe werkt het?


Als lid kan je gratis 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.


Collectie: altijd een goed boek op zak!


De collectie wordt binnenkort aangevuld tot zo’n 4.500 titels en ook daarna wordt ze continu verder uitgebreid tot een divers en dynamisch geheel. In de gevarieerde collectie, die wordt geselecteerd door een groep collectievormers uit diverse bibliotheken, zit voor elk wat wils. Je vindt er voornamelijk Nederlandstalige boeken, maar ook een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De Vlaamse auteurs zijn goed vertegenwoordigd, met onder andere Lize Spit, Dimitri Verhulst, Pieter Aspe, Rudi Vranckx en Johan Op de Beeck. Ook internationale toppers ontbreken niet, zoals Isabel Allende, Marieke Lucas Rijneveld, Tatiana de Rosnay, Tess Gerritsen en Camilla Läckberg.

Comments


bottom of page