Nieuw logo voor IGOS, het intergemeentelijk overleg voor de sport!


Op de jaarlijkse algemene vergadering van IGOS (Intergemeentelijk Overleg Sport) op 13 februari 2020 in Zedelgem werd het nieuwe IGOS-logo gelanceerd in aanwezigheid van de schepenen van sport van de IGOS-gemeenten. Op de foto van links naar rechts: Rita Dewulf (Torhout), Geert Depree (Jabbeke), Patricia Waerniers (Beernem), Sam Van De Caveye (Oostkamp), Dirk Verhaeghe (Zedelgem) en Christoph De Sutter (Damme). Franky Demon (Brugge) ontbreekt op de foto.

Burensportdienst IGOS (InterGemeentelijk Overleg voor de Sport) is een interlokale samenwerking tussen Beernem, Brugge, Damme, Oostkamp, Jabbeke, Torhout en Zedelgem.


Het logo van IGOS was na vele jaren trouwe dienst eens toe aan vernieuwing. Op de jaarlijkse algemene vergadering (13 februari 2020) werd het nieuwe logo voorgesteld en goedgekeurd!


Het oude logo van IGOS

Het nieuwe logo van IGOS waarin de 7 verschillende kleuren de 7 gemeenten symboliseren. Het ontwerp is gemaakt door Steven Depoortere, een medewerker van de Beernemse Sportdienst!

Het nieuwe logo verandert niks aan de doelstellingen van IGOS:

  1. Functioneren als een overlegplatform tussen de participanten voor de schepenen van de sport, en de sportfunctionarissen waarop ervaringen en informatie kunnen worden uitgewisseld.

  2. Een zo groot mogelijk rendement van de in de gemeenten aanwezige infrastructuur nastreven.

  3. Aanbieden van een gemeenteoverschrijdend activiteitenpakket.

  4. Organiseren van opleidingen voor lesgevers, medewerkers van sportdiensten en sportclubs en gemeentelijke mandatarissen in materies die verband houden met sport en het sportbeleid.

  5. Uitvoeren van studies en het verzamelen van informatie en documentatie.