top of page

Mooie portie cultuur in cultuurseizoen '20-'21!


“Ondanks de moeilijke corona-tijden lanceert de cultuurdienst van de gemeente Beernem een mooi cultuurprogramma voor ’20-’21. We zijn trots dat we na de zeer moeilijke periode voor de cultuursector nu mee aan de kar trekken om aan onze inwoners een mooie portie cultuur aan te bieden.”, aldus schepen van cultuur Patricia Waerniers.

Ondanks de moeilijke corona-tijden lanceert de cultuurdienst van de gemeente Beernem een mooi cultuurprogramma voor ’20-’21. Deze cultuuragenda viel eind september in de bus bij alle inwoners.


Schepen van cultuur Patricia Waerniers:

"We zijn trots dat we na de zeer moeilijke periode voor de cultuursector nu mee aan de kar trekken om aan onze inwoners een mooie portie cultuur aan te bieden. Met deze cultuuragenda presenteren we de inwoners het Beernemse cultuurprogramma 2020-2021."


Waar we het voorjaarsprogramma 2020 wegens COVID19 in het water zagen vallen, moeten we nu meteen ook meegeven dat er nog altijd veel onzekerheid is. De corona-exit vraagt uitzonderlijke flexibiliteit en wendbaarheid van alle actoren in het cultuur-landschap. Ook de cultuurconsument (het publiek) moet met de vele vraagtekens omgaan. Maar net in deze moeilijke tijden wil de Beernemse cultuurdienst samen met de ‘beheerraad OC Kleine Beer en bibliotheek’ alles op alles zetten om toch cultuur tot bij de Beernemnaars te blijven brengen.


Onze Beernemse cultuuragenda viel daarom ook later dan gewoonlijk in de brievenbus. Ook hier zal flexibiliteit en wendbaarheid nodig zijn, zodat we kunnen tegemoetkomen aan de geldende veiligheidsnormen die wellicht doorheen het seizoen zullen variëren. We bouwen tijdens deze coronaperiode voor ons publiek ook de garantie in dat als een voorstelling moet geannuleerd worden, de tickets kunnen terug betaald worden. We hopen uiteraard ook om met deze cultuuragenda onze socio-culturele verenigingen aan te moedigen om zelf stilaan ook een aantal activiteiten te laten doorgaan."Met het aanbieden van een mooi cultuurprogramma ’20-‘21 hopen we dat éénieder die nood heeft aan een portie cultuur en ontmoeting, de stap naar ons ontmoetingscentrum OC Kleine Beer of één van onze andere cultuurlocaties zal blijven zetten. Het coronavirus haalde al veel zekerheden onderuit. We doen er in de gemeente Beernem alles aan om te voorkomen dat het virus ook de jarenlange investering in publieksverbreding en -participatie op vlak van cultuur onderuit kan halen.", aldus schepen van cultuur Patricia Waerniers.


Een gevarieerd en kwaliteitsvol cultuuraanbod helpt ons uiteraard om die missie te volbrengen. Toppers als o.a Gunther Neefs, Bart Herman, Guy Swinnen staan straks op het Beernemse podium. Maar er zijn ook familievoorstellingen, films, expo’s, lezingen en optredens van de eigen harmonie en koor. Voor elk wat wils dus!


Comments


bottom of page