Illustrator Bert Dombrecht stelt werk tentoon in de Beernemse bib


"Met een tentoonstelling met werk van illustrator Bert Dombrecht, valt meteen iets extra te beleven in de Beernemse bib, die vanaf dinsdag 2 juni opnieuw de deuren opent.", aldus schepen van cultuur-bibliotheek Patricia Waerniers. Op de foto (van links naar rechts) Sofie Pierins (bibliotheek Beernem), illustrator Bert Dombrecht en schepen Patricia Waerniers.

Dinsdag 2 juni opent de Beernemse openbare bibliotheek (na de sluiting omwille van Covid 19) opnieuw de deuren. En meteen valt iets extra te beleven: illustrator Bert Dombrecht stelt zijn werkt tentoon in de Beernemse bib.


De nieuwe dienstverlening, nl. de afhaalbib, is een groot succes. Maar... voor vele boekenliefhebbers is een echt bibliotheekbezoek niet te vervangen! Boeken kunnen voelen, kunnen snuisteren in de rekken, covers bekijken… dat is nog altijd dé ultieme beleving van een bibbezoek!

Vanaf 2 juni kan het dus opnieuw in Beernem, weliswaar onder strikte veiligheidsmaatregelen (zie https://beernem.bibliotheek.be/bibbezoek).Beleven in de bib!


De Beernemse bibliotheek willen we verder uitbouwen tot een echte kennis-en belevingsplaats: een zogenaamde ‘derde plek’, naast thuis en werk/school. Zo kunnen de inwoners de bibliotheek gebruiken als werkplek, leesplek, ontmoetingsplaats... Een plaats waar iets te beleven valt. Hiertoe organiseert de bibliotheek ook tentoonstellingen (zie actie 7.9.4 van het Meerjarenplan), waarbij we connecteren met kunstenaars in de gemeente, de actualiteit, eigen collectie…De bibliotheek staat bij de heropening van de bib meteen klaar met een mooie tentoonstelling met werk van illustrator Bert Dombrecht. Vooral zijn laatste werken, waarin hij de corona-crisis met een knipoog belicht, spelen in op de actualiteit. Kom zeker een kijkje nemen!