top of page

Illustrator Bert Dombrecht stelt werk tentoon in de Beernemse bib


"Met een tentoonstelling met werk van illustrator Bert Dombrecht, valt meteen iets extra te beleven in de Beernemse bib, die vanaf dinsdag 2 juni opnieuw de deuren opent.", aldus schepen van cultuur-bibliotheek Patricia Waerniers. Op de foto (van links naar rechts) Sofie Pierins (bibliotheek Beernem), illustrator Bert Dombrecht en schepen Patricia Waerniers.

Dinsdag 2 juni opent de Beernemse openbare bibliotheek (na de sluiting omwille van Covid 19) opnieuw de deuren. En meteen valt iets extra te beleven: illustrator Bert Dombrecht stelt zijn werkt tentoon in de Beernemse bib.


De nieuwe dienstverlening, nl. de afhaalbib, is een groot succes. Maar... voor vele boekenliefhebbers is een echt bibliotheekbezoek niet te vervangen! Boeken kunnen voelen, kunnen snuisteren in de rekken, covers bekijken… dat is nog altijd dé ultieme beleving van een bibbezoek!

Vanaf 2 juni kan het dus opnieuw in Beernem, weliswaar onder strikte veiligheidsmaatregelen (zie https://beernem.bibliotheek.be/bibbezoek).Beleven in de bib!


De Beernemse bibliotheek willen we verder uitbouwen tot een echte kennis-en belevingsplaats: een zogenaamde ‘derde plek’, naast thuis en werk/school. Zo kunnen de inwoners de bibliotheek gebruiken als werkplek, leesplek, ontmoetingsplaats... Een plaats waar iets te beleven valt. Hiertoe organiseert de bibliotheek ook tentoonstellingen (zie actie 7.9.4 van het Meerjarenplan), waarbij we connecteren met kunstenaars in de gemeente, de actualiteit, eigen collectie…De bibliotheek staat bij de heropening van de bib meteen klaar met een mooie tentoonstelling met werk van illustrator Bert Dombrecht. Vooral zijn laatste werken, waarin hij de corona-crisis met een knipoog belicht, spelen in op de actualiteit. Kom zeker een kijkje nemen!Wie is Bert Dombrecht? En wat is zijn link met 'Oostveld'...?


Illustrator Bert Dombrecht debuteerde in 2007 met het prentenboek ‘In het donker’ (bij uitgeverij De Eenhoorn). Sindsdien illustreerde hij een 11-tal boeken en werkt hij als zelfstandig illustrator en vormgever. Zijn prentenboeken werden vertaald naar het Deens, Zweeds, Koreaans, Chinees, ... en zijn ook daar erg populair.

Met ‘Angèle de verschrikkelijke’ won hij samen met Tine Mortier, die het boek schreef, de Nederlandse ‘Vlag en Wimpel’, prijs voor het beste kinderboek.Bert Dombrecht, geboren in Brugge in 1978, woont nog steeds in West-Vlaanderen (Moorsele). Bert kwam tijdens zijn kinderjaren vaak in onze gemeente, nl. in Oostveld, waar zijn grootouders (Marcel Dombrecht en Madeleine Geldhof) woonden.


Op school krabbelde hij de kantlijnen al vol tekeningetjes en in zijn vrije tijd tekende hij graag stripverhalen. Bert studeerde Grafische vormgeving en werd art-director in een grafisch bureau. Later schreef hij zich in voor de studie Animatiefilm aan het KASK. Tijdens deze studie herontdekte hij zijn passie voor het illustreren, onder meer door de lessen van illustrator Carll Cneut.Comments


bottom of page