top of page

Genieten van 'pleintjesvoetbal'!Jaarlijks is er vraag naar 'ruimte om te voetballen' in de periode mei tot en met eind juli, niettegenstaande het voetbalseizoen dan normaalgezien zo goed als ‘stil ligt’. Maar, vele voetbalploegjes willen in mei het voetbalseizoen nog afronden met enkele trainingen (soms i.f.v. een tornooi of ook eindrondes), en in juli is de goesting om er terug in te vliegen ook vaak groot. De (ingezaaide) voetbalvelden, die dan hun broodnodige rust moeten krijgen, zijn dan de spelbreker...Omdat het verminderen van de speelintensiteit en het verkorten van de seizoensduur van cruciaal belang is voor de optimalisatie van de kwaliteit van de voetbalterreinen, willen we ons zeker houden aan de periode ‘mei t.e.m. juli’ voor het niet bespelen van de voetbalterreinen.

Toch begrijpen we de ploegjes die de trainingen langer (in mei-juni) of eerder (in juli) willen beginnen…


Daarom werd een oplossing gezocht en een alternatief uitgewerkt: nl. het beschikbaar stellen van de 5 openbare gemeentelijke voetbalterreintjes. Dit alternatief was ook in de corona-periode zeer nuttig, aangezien de zaalvoetbalploegen ook de sporthal niet meer konden betreden (tot 9 juni).


Schepen van sport Patricia Waerniers:

“Dit zogenaamde ‘pleintjesvoetbal’ heeft ook een meerwaarde naar sportpromotie toe: ‘zien sporten doet sporten’. Laat ons hopen dat het gesjot op deze pleintjes mogelijks ook omwonenden motiveert! En wie weet… worden uit dit zogenaamde pleintjesvoetbal (~streetsoccer) ook sterren geboren als Dembele en Nainggolan. Ook zij trapten voor het eerst tegen een bal op een ‘sjotveldje’ in hun buurt!”

Hieronder vind je een overzicht (en de afmetingen) van deze 5 voetbalterreintjes:

  • Voetbalveldje ‘wijk Lindemeers Oedelem’ (27m op 17m)


  • Voetbalveldje ‘Galgeveld St-Joris’ (21m op 12m)


  • Voetbalveldje ‘Kleuterweelde Beernem’ (29m op 15m)
  • Voetbalveldje ‘Beukendreef Beernem’ (38m op 15m)
  • Voetbalveldje ‘Berenheemwijk, thv Tempelierstr.-Kasteeldreef’ (29m op 17m)Wil je met jouw ploegje zo’n veldje bespelen? Laat best iets weten aan de sportdienst…dan plaatsen we een bordje zodat ook de kinderen uit de buurt op de hoogte zijn.


Comentários


bottom of page