top of page

Sportcafetaria drogenbrood


"Sportclubs mogen op hun beide oren slapen", zegt schepen van Sport Patricia Waerniers.

De inkomsten van de cafetaria zijn vaak de grootste inkomsten van een sportvereniging. Vanuit het Beernemse gemeentebestuur geven we onze erkende sportclubs een ruggensteun d.m.v. een subsidie en er is ook logistieke support. Maar door sportclubs ook de mogelijkheid te geven om de uitbating van de cafetaria op te nemen, steunen we hen nog extra. Voor onze voetbalploegen, de atletiekclubs, de binnensportclubs (zowel in Den Akker en in Drogenbrood), de tennisclubs, de rugby… een welgekomen (financieel) duwtje in de rug.


Op de gemeenteraad van 21 februari 2019 uitte gemeenteraadslid Vita Van Belleghem (CD&V) haar bekommernis over de toekomstige uitbating van cafetaria Drogenbrood:

Sportclubs die op de sportsite Drogenbrood de cafetaria uitbaten volgens de huidige afspraken zijn bezorgd voor de toekomst. Zal dit systeem in de toekomst nog haalbaar zijn met de komst van het zwembad en de extra verenigingen die daarbij gepaard gaan? Er is bijvoorbeeld nu al geen plaats meer voor extra kooien in de koelkamer.”


Ik kan de betrokken sportclubs geruststellen! In de vorige legislatuur, enkele maanden voor de opening van de nieuwe sporthal, heb ik zelf mijn grote bezorgdheid geuit over de uitbating van de cafetaria in de nieuwe sporthal Drogenbrood. Vanuit mijn ervaring in de werking van sportclubs, maar ook vanuit de bezorgdheden die me zowel in de sportraad als informeel worden doorgegeven, is deze bekommernis bij mij nog steeds sterk aanwezig. Ik kan gelukkig nu al duidelijk stellen dat het schepencollege deze zorg ook deelt, en dat we er alles aan doen om de cafetaria Drogenbrood (nu nog zonder zwembad, in de toekomst hopelijk met zwembad) qua uitbating te laten verlopen zoals het nu wordt georganiseerd. Dat signaal wil en kan ik al duidelijk geven.

Comments


bottom of page