Beernemse sporthallen maandag 8 juni weer open!


Schepen van sport Patricia Waerniers: “De Beernemse Sportdienst maakte onmiddellijk alles in gereedheid om maandag al meteen de sporthallen te kunnen openstellen voor de sportclubs."

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat de sporthallen vanaf 8 juni weer mogen geopend worden.

Schepen van sport Patricia Waerniers:

“De Beernemse Sportdienst maakte onmiddellijk alles in gereedheid om maandag al meteen de sporthallen te kunnen openstellen voor de sportclubs. We vinden het belangrijk voor onze sportverenigingen dat ze, na de lange periode van inactiviteit, zo snel mogelijk kunnen opstarten. De inspanningen van de sportdienst om de sporthallen tegen maandag corona-proof te maken worden dan ook erg gewaardeerd.”
Het zwembad moeten we jammer genoeg nog gesloten houden en dit zal pas vanaf 1 juli terug mogen openen.


Wat betreft het gebruik van de sporthallen zijn er heel wat voorwaarden:


1. Er is een éénrichtingsverkeer voorzien in alle sporthallen en De Boest voorzien. Alle verenigingen en sporters dienen zich hieraan te houden.

2. De clubs dienen via sport@beernem.be te reserveren. Het reservatieprogramma wordt in juni niet opengezet.

3. Er dient steeds 15 minuten voorzien te worden tussen groepen die sporten. Ook al gaat het om groepen van dezelfde sportclub, toch dient er hier steeds 15 minuten tussen de verschillende reservaties voorzien te worden om te vermijden dat verschillende bubbels in contact met elkaar zouden komen.

4. Ouders mogen niet mee naar binnen komen tijdens de trainingen. De tribunes en zitgelegenheden in de inkom, sporthallen en Boest zijn volledig afgesloten en mogen ook niet gebruikt worden.

5. De douches en kleedkamers zijn volledig afgesloten en kunnen niet gebruikt wor