top of page

Beernemse sporthallen maandag 8 juni weer open!


Schepen van sport Patricia Waerniers: “De Beernemse Sportdienst maakte onmiddellijk alles in gereedheid om maandag al meteen de sporthallen te kunnen openstellen voor de sportclubs."

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat de sporthallen vanaf 8 juni weer mogen geopend worden.

Schepen van sport Patricia Waerniers:

“De Beernemse Sportdienst maakte onmiddellijk alles in gereedheid om maandag al meteen de sporthallen te kunnen openstellen voor de sportclubs. We vinden het belangrijk voor onze sportverenigingen dat ze, na de lange periode van inactiviteit, zo snel mogelijk kunnen opstarten. De inspanningen van de sportdienst om de sporthallen tegen maandag corona-proof te maken worden dan ook erg gewaardeerd.”




Het zwembad moeten we jammer genoeg nog gesloten houden en dit zal pas vanaf 1 juli terug mogen openen.


Wat betreft het gebruik van de sporthallen zijn er heel wat voorwaarden:


1. Er is een éénrichtingsverkeer voorzien in alle sporthallen en De Boest voorzien. Alle verenigingen en sporters dienen zich hieraan te houden.

2. De clubs dienen via sport@beernem.be te reserveren. Het reservatieprogramma wordt in juni niet opengezet.

3. Er dient steeds 15 minuten voorzien te worden tussen groepen die sporten. Ook al gaat het om groepen van dezelfde sportclub, toch dient er hier steeds 15 minuten tussen de verschillende reservaties voorzien te worden om te vermijden dat verschillende bubbels in contact met elkaar zouden komen.

4. Ouders mogen niet mee naar binnen komen tijdens de trainingen. De tribunes en zitgelegenheden in de inkom, sporthallen en Boest zijn volledig afgesloten en mogen ook niet gebruikt worden.

5. De douches en kleedkamers zijn volledig afgesloten en kunnen niet gebruikt worden tijdens de trainingen.

6. Sanitair is wel open, maar hier dient ook de nodige afstand gehouden te worden en rekening gehouden worden met social distancing.

7. Er mogen maximum 2 personen in de berging om het sportmateriaal op te halen. Dit dient steeds de trainer of begeleider zijn met maximum 1 persoon extra.

8. Gedeeld sportmateriaal dient steeds ontsmet te worden.

9. De regel blijft dat er per groep max. 20 personen mogen zijn, inclusief de trainer of de begeleider. We hebben de sporthallen in 3 delen A/B/C verdeeld waardoor er 3 groepen van max. 20 personen in de grote sporthal kunnen trainen. (Vanaf 1 juli wordt deze maatregel versoepelt en zullen er terug gesport kunnen worden met groepen van max. 50 personen). Gelieve hier zeker rekening mee te houden bij het sporten.

10. De spelers en leden komen max. 10 min. op voorhand aan de sporthal aan en verzamelen buiten om gezamenlijk naar binnen te gaan. Na de training vertrekken de spelers en leden onmiddellijk.




Gebruik cafetaria:


1. De cafetaria kan opnieuw gebruikt worden. Hier gaan we echter wel hanteren dat er maar 1 vereniging per dag gebruik kan maken van het cafetaria. Dit om de locatie voldoende te kunnen ontsmetten en poetsen.

2. Reservaties voor het cafetaria dienen via sport@beernem.be te gebeuren.

3. Wie het cafetaria gebruikt dient te voldoen aan de richtlijnen voor de horeca:

a. Er moet steeds 1,5m afstand tussen de klanten gegarandeerd worden.

b. Er mogen maximum 10 personen per tafel of per groep.

c. Er dient steeds aan een tafel gezeten te worden.

d. Bediening gebeurt ook door de ober of vrijwilliger aan de tafels, bestellingen aan de bar worden niet toegestaan.

e. De ober of vrijwilligers dienen steeds een mondmasker te dragen bij de bediening van de tafels.

f. Ten laatste om 1u00 dient het cafetaria gesloten te worden.

4. De barstoelen en partytafels hebben wij als sportdienst verwijderd. We voorzien tafels die steeds op anderhalve meter van elkaar staan. Dit zullen we afplakken in het cafetaria. Het is niet de bedoeling om tafels te verschuiven, wel deze tafels steeds te laten staan zoals ze voorzien waren.

Gebruik vergaderzalen:

- De vergaderzalen gaan pas terug open vanaf 15 juni. Verdere instructies volgen.




Reserveer steeds voldoende op tijd uw gewenste accommodatie via sport@beernem.be. Een reservatie is pas definitief nadat u een bevestiging via mail hebt gekregen. Wie niet op het TV-scherm verschijnt, heeft geen geldige reservatie en zal niet worden toegelaten door onze zaalverantwoordelijken.

De sportclubs dienen zelf in te staan voor de ontsmetting van de sportmaterialen en dienen ook handgels te voorzien voor hun deelnemers. Alle bovenlokale regels en voorschriften van de nationale veiligheidsraad en van uw eigen federatie dient steeds gehanteerd te worden.

コメント


bottom of page