top of page

Beernem huisvest in 2020 een unieke tentoonstelling van hedendaagse kunst!


"2020 wordt een top-jaar voor kunstminnend Beernem, dit dankzij een unieke samenwerking tussen het kunstenaarsduo Wouter & Harvey, de kerkfabriek HMMG en de gemeente Beernem.", aldus schepen Waerniers. Op de foto (van L naar R): schepen van cultuur Patricia Waerniers, Harvey Bouterse, voorzitter van de kerkfabriek HMMG Marc De Ruyck, Wouter Hoste en burgemeester Jos Sypré.

"2020 wordt een top-jaar voor kunstminnend Beernem! Dankzij een unieke samenwerking tussen het kunstenaarsduo Wouter Hoste & Harvey Bouterse, de kerkfabriek HMMG en de Beernemse cultuurdienst staat gedurende de maanden september en oktober 2020 een exceptionele tentoonstelling met hedendaagse kunst op de Beernemse kunst- en cultuuragenda.", aldus burgemeester Jos Sypré en schepen van cultuur Patricia Waerniers.


Het kunstevent 'HMMG' is een unieke samenwerking tussen Wouter & Harvey, de kerkfabriek HMMG en de gemeente Beernem (cultuurdienst en culturele raad).

Keramiekkunstenaars Wouter Hoste en Harvey Bouterse (meer info over hen vind je op https://www.patriciawaerniers.be/post/unieke-expo-wouter-harvey-in-perignem-beernem ), al een paar jaar actief in keramiekatelier Perignem Beernem, zijn de gangmakers van deze tentoonstelling. Ook artistiek nemen ze als curator de ‘lead’ van deze tentoonstelling. Zij stellen een groep gerenommeerde kunstenaars samen die in deze groepstentoonstelling zal participeren. Grote namen zegden al toe om één of meerdere sculpturale kunstwerken in de kijker te zetten.De hedendaagse kunstwerken worden gepresenteerd in een al even uniek kader: nl. de HMMG-kerk, 55 jaar geleden gebouwd naar ontwerp van architect Arthur Degeyter. De grote, open, lichte ruimte met een sacrale lichtinval zal de kunstwerken ongetwijfeld sterk tot hun recht doen komen.


De HMMG-kerk is gebouwd naar ontwerp van architect wijlen Arthur Degeyter, die op 16 november 2019 precies 100 jaar geworden zou zijn. De aankondiging van de kunstexpo ging dan ook niet toevallig door op 16 november, en dit in de aanwezigheid van Rita Gesquière, de weduwe van Degeyter, en hun jongste dochter (op de foto 2de en 3de van links).

"Dat de aankondiging van deze tentoonstelling precies vandaag (16 november 2019) plaatsvindt, is geen toeval. Precies vandaag zou architect Arthur Degeyter, één van de meest veelzijdige Belgische architecten, 100 jaar geworden zijn (zie https://www.tendens.tv/2019/01/ode-aan-architect-arthur-de-geyter/ ). Als eerbetoon aan Degeyter, kondigen we graag vandaag deze tentoonstelling aan, die in een architecturaal pareltje van zijn hand zal plaatsvinden.", aldus schepen van cultuur Patricia Waerniers.


Burgemeester Jos Sypré in de HMMG-kerk met (van links naar rechts) Wouter Hoste, Rita Gesquière en Harvey Bouterse.

Burgemeester Jos Sypré is trots om het mooie kunstevent te kunnen aankondigen: "De combinatie van kunstwerken in deze prachtige ruimte, versterkt zonder twijfel de betekenis van de HMMG-kerk in al zijn aspecten. We zijn de kerkfabriek HMMG en de parochianen van de HMMG-parochie dan ook dankbaar om de HMMG-kerk, die tijdens deze periode niet beschikbaar zal zijn voor erediensten, te kunnen gebruiken voor deze -voor Beernem- unieke tentoonstelling! "


Comments


bottom of page