Beernem huisvest in 2020 een unieke tentoonstelling van hedendaagse kunst!


"2020 wordt een top-jaar voor kunstminnend Beernem, dit dankzij een unieke samenwerking tussen het kunstenaarsduo Wouter & Harvey, de kerkfabriek HMMG en de gemeente Beernem.", aldus schepen Waerniers. Op de foto (van L naar R): schepen van cultuur Patricia Waerniers, Harvey Bouterse, voorzitter van de kerkfabriek HMMG Marc De Ruyck, Wouter Hoste en burgemeester Jos Sypré.

"2020 wordt een top-jaar voor kunstminnend Beernem! Dankzij een unieke samenwerking tussen het kunstenaarsduo Wouter Hoste & Harvey Bouterse, de kerkfabriek HMMG en de Beernemse cultuurdienst staat gedurende de maanden september en oktober 2020 een exceptionele tentoonstelling met hedendaagse kunst op de Beernemse kunst- en cultuuragenda.", aldus burgemeester Jos Sypré en schepen van cultuur Patricia Waerniers.


Het kunstevent 'HMMG' is een unieke samenwerking tussen Wouter & Harvey, de kerkfabriek HMMG en de gemeente Beernem (cultuurdienst en culturele raad).

Keramiekkunstenaars Wouter Hoste en Harvey Bouterse (meer info over hen vind je op https://www.patriciawaerniers.be/post/unieke-expo-wouter-harvey-in-perignem-beernem ), al een paar jaar actief in keramiekatelier Perignem Beernem, zijn de gangmakers van deze tentoonstelling. Ook artistiek nemen ze als curator de ‘lead’ van deze tentoonstelling. Zij stellen een groep gerenommeerde kunstenaars samen die in deze groepstentoonstelling zal participeren. Grote namen zegden al toe om één of meerdere sculpturale kunstwerken in de kijker te zetten.De hedendaagse kunstwerken worden gepresenteerd in een al even uniek kader: nl. de HMMG-kerk, 55 jaar geleden gebouwd naar ontwerp van architect Arthur Degeyter. De grote, open, lichte ruimte met een sacrale lichtinval zal de kunstwerken ongetwijfeld sterk tot hun recht doen komen.