top of page

Beerlanderke voor Annelies Van Parys


Foto Annelies Van Parys - bron: Muziektheater Transparant


Wie is Annelies?


Annelies Van Parys (43) is afkomstig van Beernem en zette haar eerste muzikale stappen in de Beernemse jeugdmuziekschool Brotunda. Al op haar zevende jaar componeerde ze haar eerste liedjes.

De muzikale en creatieve roots van Annelies liggen in de gekende Beernemse familie Vandeweghe, die een belangrijke stempel heeft gedrukt op veel culturele verenigingen.

Annelies is de dochter van de Beernemse kunstenares Elisabeth Vandeweghe van het kunstkeramiekatelier Perignem in Beernem. De vader van ‘Liesbeth’ Vandeweghe, Laurent Vandeweghe, richtte samen met zijn broer Roger in 1948 het atelier Perignem op langs de Stationsstraat (nu nr. 26).

Ook de ‘grootnonkel’ van Annelies, Valère Vandeweghe, zette zich bijzonder in voor cultureel Beernem. Valère Vandeweghe was een buitengewoon sociaal en cultureel geëngageerd persoon: lid van de toneelkringen ‘Kunst Adelt’ en ‘Wonnebronne’, de zangkoren van de St-Amanduskerk en van kerk HMMG, het muziek St-Cecilia en veel meer. Hij was tevens de 1ste voorzitter van het NCMV van Beernem (de voorloper van UNIZO).

De overgrootvader van Annelies, graanhandelaar Alberic Vandeweghe (dus de vader van de 3 broers Valère, Laurent en Roger), was destijds een uitstekend en geliefd voorzitter van de harmonie St-Cecilia, en dat gedurende meer dan 25 jaar (1930-1957).


Muziek, creativiteit, kunst...het werd dus duidelijk van generatie op generatie met de paplepel meegegeven!


Meer informatie over de carrière van Annelies vind je op

en op
Comments


bottom of page