30 jaar turnclub De Kangoeroetjes!


Het huidige bestuur van Turnclub De Kangoeroetjes samen met 3 aanwezige stichters en burgemeester Jos Sypré en de schepen van sport Patricia Waerniers, op het 30ste verjaardagsfeest van de sportclub (13 oktober 2019).

Al 30 jaar zet turnclub De Kangoeroetjes de Beernemse jeugd in beweging en is ze een belangrijke sportvereniging in het Beernemse sportlandschap. Vele Beernemnaars hebben op jonge leeftijd hun 'eerste stappen in de sport' bij De Kangoeroetjes gezet.


Turnclub De Kangoeroetjes zag 30 jaar geleden het levenslicht op initiatief van Ludwine de Vriese, die met het idee speelde om in Beernem een turnclub op te richten. We kunnen Ludwine dus beschouwen als initiatiefneemster van De Kangoeroetjes.


Drie stichters waren aanwezig op het 30ste verjaardagsfeest: (van links naar rechts) Martin D'haeninck, Ludwine de Vriese en Eric D'haeninck.

Om haar idee vorm te geven werd ze bijgestaan door de andere pioniers: de broers Martin en Eric D’haeninck, en Marceline Robert. Ook Axel Hallez was er van in den beginne bij, en hij bleef zelfs tot voor kort deel uitmaken van het bestuur. Martin D'haeninck werd de eerste voorzitter, en in 2014 werd hij uitgeroepen tot ere-voorzitter.In 2014, op het feest naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de turnclub, verwoordde Ludwine het als volgt: “Toen ik hier kwam wonen en mijn kinderen ouder werden, vond ik het jammer dat er hier geen turnclub bestond. Ik ben her en der informatie gaan opvragen en vond Martin D’haeninck bereid om voorzitter te worden. Stilaan hebben we de club vorm gegeven en uitgebreid”.