top of page

Profiel

Join date: 4 sep. 2022

Over

Waar kijk je de GP van Zandvoort gratis op tv en online?

Kijk live de Formule 1 GP van Nederland (gratis streams)

F1 Zandvoort 2022: Hoe laat, Formule 1 live kijken, NOS, Viaplay en meer


De Formule 1 is terug op Nederlandse bodem. De Dutch Grand Prix in Zandvoort werd in 2021 een groot oranjefeest. Laat Max Verstappen de honderdduizenden fans ook dit jaar weer juichen? In dit artikel vind je alle informatie over de GP van Nederland.


Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september barst het grote feest los: dan komt het Formule 1 circus weer naar de Nederlandse kust: Zandvoort staat centraal. Voor veel Nederlandse F1-fans (en ook niet-fans) is er nog een extra feestje: je kan de race op 4 september helemaal gratis kijken! Gids.tv heeft het overzicht.


Het zal weinig mensen zijn ontgaan: dit weekend is de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort. Wat veel mensen wellicht niet weten is dat de NOS de race live uitzendt op NPO 1 en online. Een Formule 1-race bij de NOS, dat is sinds 1986 niet voorgekomen.


Op zaterdag zendt de NOS een ruime samenvatting en analyse uit van de kwalificatie. Dat gebeurt vanaf 17.10 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Zondagmiddag barst het vuurwerk echt los, dan komt de NOS rechtstreeks vanuit Zandvoort vanaf 13.10 uur.


De Formule 1-uitzending, inclusief de race om 15.00 uur, is zondag te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.


De uitzending begint met een voorbeschouwing op de race; reportages, interviews en aandacht voor de driversparade en de volksliederen. Aanwezig zijn Formule 1-analist Jan Lammers, coureurs Bent Viscaal, Rudy van Buren, Beitske Visser, Nyck de Vries en teambaas Frits van Amersfoort.


Als om 15.00 uur de lichten uitgaan, begint de Grand Prix van Zandvoort echt. Geen tijd om te kijken? Via NOS Langs de Lijn en een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app hoor en lees je ook alles over de gang van zaken op Zandvoort. Vrijdagavond is er vanaf Zandvoort ook al een speciale uitzending van Langs de Lijn & Omstreken.


Het commentaar bij de race is afkomstig van Hans van Loozenoord en Jeroen Bleekemolen (tv en online) en Louis Dekker en Bent Viscaal (radio).


“Heel Nederland is naar Spa gekomen om Verstappen te zien winnen,” was het commentaar van een Oostenrijkse verslaggever tijdens de laatste ronde van de F1-race afgelopen weekend. De oranjegekte wordt op zondag 4 september (en de dagen ervoor) waarschijnlijk nog groter, als de Grand Prix of the Netherlands wordt gereden op het circuit van Zandvoort.


Het is misschien wat oneerbiedig om te zeggen dat Max Verstappen zich afgelopen weekend lekker heeft kunnen warm rijden voor zijn thuisrace op het circuit van Zandvoort – daarvoor was zijn overmacht tijdens de Grand Prix van België te groot. Maar de stemming zit er goed in, in aanloop naar de race in Nederland. En ‘onze’ Max wist zijn voorsprong in het klassement nog eens uit te breiden.


Na het grote succes zowel van winnaar Verstappen, als van de circuitorganisatie vorig jaar, toen de race voor het eerst in decennia weer kon plaatsvinden in Nederland, mag het dit jaar nóg drukker worden. Een jaar geleden leidden de coronamaatregelen er nog toe dat niet iedereen met een toegangskaart daadwerkelijk mocht komen. Dat speelt nu niet meer. De directie van het circuit verwacht 30.000 tot 35.000 mensen extra. Dat zijn ruim 105.000 mensen per dag.


Vorig jaar streed Max Verstappen elke race op het scherpst van de snede met Lewis Hamilton, dit seizoen zijn er meer coureurs die kans maken op een podiumplek, zoals Carlos Sainz Jr. (Ferrari), George Russell (Mercedes) en Verstappens Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. De race op het uitdagende circuit belooft een thriller te worden!


Wil je de race op het Zandvoortse circuit live kijken als je niet op de tribune kunt zijn? In dit artikel vertellen we hoe je dat doet.


Waar kan ik Formule 1 kijken?

In Nederland kun je de Formule 1 online kijken bij Viaplay en via F1 Pro TV. Beide diensten zijn echter betaald. Zowel Ziggo als KPN hebben wel afspraken met Viaplay, waardoor je deze dienst makkelijk kunt toevoegen aan je tv-abonnement. Zo kijk je de Formule 1 bij Ziggo gewoon op kanaal 200!


Heb je nog geen abonnement op Viaplay, maar wil je dit wel graag? Klik dan op de onderstaande knop. Je krijgt dan toegang tot alles wat deze streamingdienst te bieden heeft, dus ook bijvoorbeeld Bundesliga voetbal en darts, vanaf elk apparaat dat je wilt.


Bezoek Viaplay

Viaplay heeft de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland, maar in andere landen liggen deze rechten bij een andere partij. De dienst is daarom niet in het buitenland beschikbaar. Een streamingdienst kan zien dat jij niet in Nederland bent door het checken van jouw IP-adres, en weigert je vervolgens de toegang tot de F1-stream. Gelukkig is er een makkelijke manier om deze blokkade te omzeilen.


Je kunt je IP-adres namelijk veranderen met behulp van een Virtual Private Network (VPN). Streamingdiensten zien jouw apparaat dan verbinden vanaf een andere locatie dan waar je werkelijk bent. Ben je bijvoorbeeld in het buitenland, en kies je voor een Nederlandse VPN-server? Dan wordt je internetverkeer omgeleid via Nederland en krijg je gewoon toegang tot alle Nederlandse streamingdiensten, waaronder F1 Pro TV. Viaplay werkt het gebruik van VPN’s echter actief tegen.


Grand Prix in Zandvoort kijken met gratis streams

Sommige landen zenden de Grands Prix volledig gratis uit, en met een VPN kun je ook hier toegang toe krijgen! Zo is Servus TV een streamingdienst die alle races gratis uitzendt. Deze is echter alleen beschikbaar in Oostenrijk. Verbind je met een VPN-server in Oostenrijk, dan krijg je een IP-adres uit dat land en denkt de website dat jij in Oostenrijk bent. Zo krijg je toch toegang tot de gratis stream.


Hieronder hebben we een aantal gratis streams op een rijtje gezet, waaronder die van Oostenrijk. Verbind dus met een VPN-server in het desbetreffende land om toegang te krijgen tot de stream.


Wil je Formule 1 live kijken, maar heb je nog geen livestream gevonden? Met NLZIET kun je de GP België en Nederland livestream kijken van NPO 1 en Sporza (Canvas). Kijk op een apparaat naar keuze, zoals je tv, laptop, tablet of telefoon. Probeer 14 dagen gratis en kijk direct de Formule 1 live. Het voordeel is: NLZIET is beschikbaar in heel de EU.


Met NLZIET kun je de formule 1 wedstrijden live kijken van de Grand Prix van België en Nederland. Hieronder vind je het uitzendschema van


Een abonnement van NLZIET geeft je toegang tot 38 tv-zenders, waaronder alle zenders van NPO, RTL, SBS én VRT. Na je proefperiode van 14 dagen, betaal je slechts 7,95 per maand. Een abonnement is altijd online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.


Met NLZIET kun je Formule 1 live kijken waar je wilt. Je hebt dus geen Ziggo, KPN, F1TV of Viaplay meer nodig. Dus ben je toevallig onderweg tijdens een live uitzending van je favoriete programma? Geen probleem, dan kijk je de Formule 1 live via je telefoon of tablet met NLZIET. Ook op vakantie hoef je geen moment te missen, want je kunt NLZIET gebruiken in heel de EU. Het enige dat je nodig hebt is een goede internetverbinding.


Wil je Formule 1 2022 live kijken? Met NLZIET kun je de NPO 1 en Sporza livestream volgen. Probeer 14 dagen gratis, daarna slechts 7,95 per maand. Een abonnement is altijd online opzegbaar, dus je zit nergens aan vast.xdzgszgz

[#LIVE@Formula1*TV] Formule 1 GP van Nederland Kijk op tv en livestream (f1 zandvoort) 4 september 2022

Meer acties
bottom of page