top of page

Succesvol motor-café start de voorbereiding 'moto-expo 2021' op!


De gemeente Beernem organiseert in de loop van 2021 een expo met historisch materiaal over de motorsport in onze gemeente, en werkt hiervoor samen met de Cultuur Historische Kring St-Joris, en de 2 motorclubs (MC 't Hoekske en MC Hulstlo). Een 'motor-café' was het startschot van de voorbereiding van deze expo. (op de foto van links naar rechts: schepen van erfgoed Patricia Waerniers, Marino D'hondt van de CHK St-Joris en diensthoofd cultuur & erfgoed Conny Lambert)

De gemeente Beernem plant om in de loop van 2021 een expo te organiseren met historisch materiaal over de motorsport in onze gemeente.

Ruim 40 jaar geleden stond Sint-Joris in het middelpunt van de internationale motorsportwereld met de alomgekende wegraces. Ook nu telt Beernem nog 2 motorsportverenigingen.

We zijn blij dat we voor deze geplande expo kunnen rekenen op de medewerking enerzijds van de Cultuur Historische Kring Sint-Joris, en anderzijds op MC ’t Hoekske en MC Hulstlo, de 2 motorsportverenigingen van onze gemeente.Maar ongetwijfeld zijn er nog heel wat inwoners die ons kunnen helpen bij de voorbereiding van deze moto-expo! Daarom deden we een oproep naar inwoners (die ons mogelijks kunnen helpen) om langs te komen op het “motor-café” dat we op donderdag 20 februari om 19u30 in zaal Sinjo hebben geïnstalleerd als startschot van de voorbereiding van de moto-expo 2021!De oproep voor het motor-café was de volgende: “Beernem zoekt motorsporters en hun fans…. Was jij aanwezig op de wegraces, op de motorcross of de trails? Heb je foto’s of filmmateriaal, leuke anekdotes, een trofee of een shirt van een bekende motorrijder in de kast liggen? Breng je herinneringen mee naar het motorcafé! Meer info: cultuur@beernem.beDe oproep werd goed opgevolgd: er waren heel wat aanwezigen in zaal Sinjo, die iets meer weten te vertellen of allerlei materiaal (bv. foto’s) hebben over de wegraces en motorcrossen uit het verleden. De start van de voorbereiding voor de expo is dus heel goed verlopen; het belooft dus een schitterende moto-expo 2021 te worden!Comments


bottom of page